Калин Терзийски за Диана Димитрова: Бях влюбен като куче в нея

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:16 / 12.12.2022
29927
Един от най-популярните БГ писатели - Калин Терзийски, призна, че преди 10 години актрисата Диана Димитрова нарисувала неговия портрет... с кръв. Той с изумление установил, че ръждиво-кафяво-червената боя върху листа с неговия образ, който тя му връчила в плик, е всъщност кръв!

Терзийски е посветил цял роман на романа си с красивата актриса, научи "България Днес". В "Любовта на 45-годишния мъж", чието действие се развива през 2012-а, той описва страстта си към съвсем младата тогава студентка от НАТФИЗ, нашумяла наскоро не само с ролите си, но и с разтърсващото си признание, че е била бита от свой колега. Според непотвърдени публикации в медиите това е бил Юлиан Вергов.

По думите на автора двамата се запознават на премиерата на негова пиеса, но преди това начинаещата актриса му изпраща покана за приятелство във фейсбук, с която поласкава мъжкото му и творческо его.

"Бях влюбен като куче в нея", сподели за вестника известният белетрист. Той обаче уточни, че "Диана има брутален характер", което ни най-малко не оправдава насилието над нея. "Тя е подложена и на психически тормоз след изповедта си", смята Калин Терзийски. В "Любовта на 45-годишния мъж" писателят описва и как преподавател на актрисата в НАТФИЗ на достопочтена възраст се разтрепервал само като я зърне в коридора.

"В хотел в Габрово стигнахме до кулминацията на нашите отношения. Въпреки че бях много влюбен, постъпих по мъжки рационално, ангажирах стая и уредих всичко останало. Но любовта ни не продължи дълго. До финала се срещахме по заведения, с размяна на прегръдки и целувки, беше мъчително", спомня си Терзийски. Въпреки това той е запазил топлите си чувства към фаталната актриса, която нейната колежка Елен Колева явно не е успяла да замести в сърцето му.

В романа "Любовта на 45-годишния мъж" писателят нарича Димитрова "аланска принцеса" с лице "с едри, открити и силни черти".

"В тях имаше нещо азиатско. Но много далечно. Може би високите, доста високите скули. Късият и малък нос. Лице на принцеса от степите, но отличаваща се от своя народ, от своите монголоиди. Приличаше на викингска принцеса, на която по случайност баща е Чингис хан, с извити като две скитски саби вежди", любува се на своята млада муза популярният белетрист.

За "България Днес" той разкри още, че по време на кратката им връзка Диана Димитрова вероятно е имала близки приятелства и с други мъже.

"Може би един от тях е бил актьорът Велизар Бинев. За разлика от мен, той е колекционер на женска красота и последователен Дон Жуан", допуска Терзийски.

Междувременно неговата героиня си е наела адвокат, както и Юлиан Вергов, защото след разказа на Димитрова за побоя по голяма БГ телевизия прокуратурата се самосезира и образува досъдебно производство.

Виж коментарите (2)

Още по темата (82):
06.02.2024 Диана Димитрова очарова с различна визия
16.12.2023 Диана Димитрова: Поболях се! Наложи се да потърся лекар
15.12.2023 Диана Димитрова посочи конкретния пост на Вергов във Фейсбук, който е влошил здравето й
14.12.2023 Диана Димитрова и Юлиан Вергов - сагата няма край и в съда
10.12.2023 Актрисата Диана Димитрова избухна с нов пост срещу Юлиан Вергов
19.09.2023 Юлиан Вергов проговори за скандалите и трудностите, през които премина
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).