"Калашников" прави електрическа суперкола, ще конкурира "Тесла"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:08 / 24.08.2018
27408
Концернът "Калашников" е започнал да разработва технология за електрическа суперкола. Концепцията се основава на няколко оригинални системи, създадени от "Калашников", съобщава пресслужбата на концерна, цитирана от информационните агенции.

"Тази технология ще ни позволи да застанем наравно до световни производители на електромобили, например "Тесла" и да се конкурираме с тях. При създаването на нашата концепция ние се вдъхновихме от опита на лидерите на световния пазар", добавят още от дружеството.

За момента идеята за суперкола е въплътена в концептуалния автомобил CV-1 въз основа на тялото на ИЖ-21252 "Комби", което се смята за тестова база на новите системи. Кoнцeптyaлният eлeĸтpoмoбил c имe СV-1 бе представен нa мeждyнapoдния фopyм "Apмия-2018“ и всички забелязаха, че мнoгo пpиличa нa eлeĸтpичecĸи Mocĸвич.

Виж коментарите (5)
Още новини от Любопитни новини:
Младеж изненада Карбовски на улицата
Победителка в "Мастършеф" шокира с изказване: Изпих парите от наг...
Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената
Ивет Лалова с първи снимки на бебето
Нети публикува твърде любопитни снимки, мрежата прегря
Ново лице се присъединява към "Тази събота и неделя"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).