ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Какво е гедоре и как да изберем правилното?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:23 / 25.10.2021Коментари (0)6555
©
Колкото повече неща има около нас, толкова по-голяма е вероятността те да имат нужда от ремонт. А ремонтът изисква не само определени умения, но и подходящи инструменти. Ситуацията става критична, когато трябва да се ремонтира нещо спешно, но вкъщи инструментите са само ножица и кухненски нож. За да предотвратите това, е достатъчно да закупите гедоре или гидория с инструменти, които винаги ще бъдат под ръка. 

Понятието "Гедоре" всъщност идва от наименованието на немска фирма, която произвежда висококачествени комплекти инструменти, но с времето е успяла да се наложи като нарицателно за всички комплекти съдържащи части като вложки, тресчотка, гаечни ключове, отвертки и всякакви други инструменти. Комплектите Гедоре са подходящи за всеки майстор, който има нужда от качествени и достъпни инструменти у дома, в гаража или в сервиза. Разнообразието от такива комплекти е толкова голямо, че е доста лесно да се объркате в избора. Затова ще разгледаме най-важните критерии за покупка, както и ще дадем няколко препоръки за избор на специални комплекти инструменти.

Как да избера?

Първо решете за какво планирате да използвате инструментите. Производителите предлагат много комбинации, подходящи за различни ремонтни и монтажни дейности. Например, най-простият комплект гидория или гедоре ще се състои само от няколко елемента. Това може да бъде комплект гаечни ключове или комбиниран набор от клещи, чифт отвертки и други инструменти. По-сложните комплекти се състоят от повече от двеста различни части и инструменти за всички случаи. С тяхна помощ ще се справите както с ремонта на мебели, така и с ремонта на автомобили, а може би дори със сглобяването на космическа совалка. 

Видове гедоре

Обикновено всички кутии с инструменти могат да бъдат разделени на групи: 

Универсални

Те се използват за извършване на различни домакински работи и ремонт на оборудване. Като правило те включват голям брой елементи и инструменти, чийто брой понякога достига 200, но дори това не означава, че кутията ще съдържа всичко необходимо, така че често се налага да купувате допълнителни инструменти отделно. Кутиите с такива комплекти са доста обемисти и тежки, докато струват доста скъпо.

Домакински 

Включва само най-важните елементи за работа у дома, в гаража. 

Няма да е възможно да направите пълен ремонт с такъв комплект, но можете лесно да поправите повредата на водопровод или някоя мебел.

Професионални 

Те се купуват за конкретни цели или за хора със съответни професии. В допълнение към обичайните инструменти, те включват специални, които помагат за извършване на определени видове работа.

Комплекти за автомобили

Като правило те са едни от най-сложните и завършени, тъй като в колите има толкова много гайки, че допълнителен набор от винтове и гаечни ключове никога няма да бъдат излишни. 

Коя кутия с инструменти да купя?

Ако сте опитен майстор, тогава вероятно вече сте взели решение за избора на гедоре и не се нуждаете от съвет. Ако купувате комплект за подарък или за себе си, но нямате необходимия опит, спазвайте следните препоръки:

- За ежедневна работа около къщата и на село е подходящ универсален комплект, който ще включва комплекти ключове, отвертки, както и сменяеми накрайници и винтове. Тъй като натоварването на инструментите у дома е малко, няма смисъл да се купуват професионални инструменти.

- За автомобилист е по-добре да изберете комплект с голям брой артикули - от 100 или повече. В този случай е по-добре да обърнете внимание на качеството на инструментите.

- Ако ви се налага често да правите ремонти и се занимавате с това професионално, най-добре си вземете професионално гедоре, което съдържа високо качество инструменти подходящи за по-натоварено използване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изграждането на АМ "Тракия"
Политическо противоборство в САЩ
Бюджет 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: