ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Как да стриймваме в Twitch?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 27.06.2022Коментари (0)2305
©
През последните няколко години популярната платформа за стрийминг Twitch се превърна в една от най-посещаваните и използвани мрежи за споделяне на съдържание. По последни данни потребителите на платформата наброяват повече от 140 милиона зрители месечно, които са изгледали над 24 милиарда часа стриймвано съдържание.

Въпреки това, дори с нарастващия брой зрители, да станете известен Twitch стриймър  не е толкова лесна задача, особено като имате предвид количеството усилия и ангажираност, които се изискват. Популярният играч на видео игри с псевдоним CallMeCypher например постигна рекорд от над 200 часа постоянен стрийм. По-късно той бе подобрен от покер играча Арли Шабан, който стартира своя Twitch канал със 125 последователни дни стрийминг, предавайки на живо цели 1000 часа. В момента рекордът по най-дълъг стрийм държи GPHustla с непрекъснато излъчване на музика за цели 465 дни.

Разбира се, има някои стриймъри, които изглежда стават популярни доста по-лесно и бързо. Но в по-голямата част от случаите, стигането дотам отнема години упорита работа и отдаденост. Някои стриймъри дори могат да изкарват прехраната си само от кариерата си в Twitch. В наши дни някои от най-големите стриймъри на Twitch са на практика знаменитости. Дори ако това не е вашата цел, платформата за стрийминг има огромен обхват и всякакви възможности.

Устройства и технически характеристики

Добрата новина е, че вече е по-лесно от всякога да стартирате собствен канал и да предавате на живо в Twitch. На първо място, трябва да създадете своя Twitch акаунт, като регистрацията е напълно безплатна. Всичко, което трябва да направите, е да отидете на Twitch.tv, да въведете вашите данни и да персонализирате профила си. Последното е изключително важно, тъй като това е първото нещо, което аудиторията вижда, когато сте офлайн.

Ако тепърва започвате и нямате опит в сферата, не е необходимо да закупувате скъпа техника. Препоръчваме първо да опитате с наличните ви устройства, за да видите дали стриймингът е вашето нещо. Всичко, от което се нуждаете, за да започнете, е компютър, уеб камера и микрофон. Що се отнася до техническите спецификации, Twitch препоръчва да разполагате със следните минимални показатели - процесор Intel Core i5-4670 (или негов еквивалент на AMD), 8 GB RAM и Windows 7. Разбира се, можете да стриймвате и от Mac.

Ако искате да създадете канал за компютърни игри в Twitch, ще ви е необходима графична карта, която е достатъчно силна, за да поддържа софтуера за стрийминг едновременно с играта, която планирате да играете. Препоръчително в този случай е да разполагате с настолен компютър с добри спецификации, тъй като при лаптоп съществува реална опасност от прегряване. Тези проблеми могат да бъдат избегнати с новите модели гейминг лаптопи, които са достатъчно мощни за целта, но ако търсите бюджетно решение, можете да се сдобиете и с външно устройство за охлаждане.

Разбира се, не е изключено да правите добър стрийм дори от мобилния си телефон. В днешно време високият клас мобилни устройства имат по-добри спецификации дори от някои компютри, да не говорим за способностите на камерата. Съществуват много стрийминг канали за готвене, музика или т.нар. IRL – в които стриймърите излъчват ежедневието си "в реалния живот“, и вместо да използват обемна професионална техника го правят бързо и удобно чрез смартфона си, благодарение на приложенията на Twitch за iOS и Android.

Стрийминг софтуер

Най-важната част от инструменталния комплект на всеки стриймър е софтуерът за излъчване, който ви позволява да споделяте своето съдържание със света. Двете най-често използвани програми са Open Broadcasting Software (OBS) , който е напълно безплатен, и XSplit , който има безплатна версия, но изисква платен абонамент, за да използвате някои основни функции.

Независимо от вашия избор на софтуер, настройката на стрийма обикновено се състои от едни и същи стъпки: избиране на вашите източници (например монитора на компютъра, където ще играете, заедно с уеб камерата), свързване на вашия Twitch акаунт и начало на излъчването.

Платформата разполага и със свой собствен софтуер за стрийминг, наречен Twitch Studio, който към момента е наличен в бета версия. Twitch Studio е създаден като all-in-one стриийминг софтуер, тоест позволява да създавате множество сцени с различни видео и аудио източници, като същевременно предоставя разнообразие от вградени оформления и визуални подобрения, за да можете лесно да персонализирате вашето съдържание.

Стабилна интернет връзка

Накрая, но не последно място, идва интернет връзката, от която зависи и самото предаване. Колкото по-бърза е вашата интернет връзка, толкова по-добре, за да не се получават никакви забавяния в стрийма, които несъмнено са неприятни за аудиторията. Това не би трябвало да е проблем, тъй като в днешно време дори домашния ни интернет е достатъчно бърз и качествен, за да стриймваме безпроблемно и без прекъсване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: