Изследване: Алкохолът не прави хората щастливи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:02 / 08.05.2016
3569
Любители на чашката, вземете си бележка - алкохолът може и да носи моментно удоволствие, но не осигурява трайно щастие, обясняват британски специалисти в публикация в сп. Social science and medicine.

Въпреки че ефектът от алкохола върху щастието е дискутиран често, той рядко е бил предмет на сериозни академични проучвания.

Настоящото изследване на специалисти от университета на Кент показва, че редовната консумация на алкохол не е ключ към трайно щастие. Изследователите са установили, че хората, които не пият, са също толкова щастливи, колкото индивидите, посягащи често към чашката.

Проучването разкрива още, че в дългосрочен план пиячите не изпитват по-голямо задоволство от живота, въпреки че редовно си осигуряват краткотрайни моменти на щастие. В действителност редовната консумация на алкохол може да доведе до пристрастяване, което като цяло се отразява негативно върху житейското им задоволство.

Източник: БТА


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Иво Аръков си стегна багажа, обяви нещо гандиозно
Днес една от най-големите сексикони на Холивуд става на 94
Шеф Андре Токев: Хората да не се отказват в най-трудните си момен...
След присъдата на Доналд Тръмп проговори дъщеря му Иванка
Една от най-популярните тв водещи у нас показа снимка от бала си
Болестите, които ни "пазят" работното място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).