»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ћузика
Ћичности
 ултурни
 ино
ƒруги
»стински ли са био продуктите в магазините?
јвтор: ≈кип Plovdiv24.bg 11:14 / 14.10.2017 оментари (17)4117
©
ѕрез последните години се по€виха все повече продукти с етикет Ѕ»ќ, ≈ ќ, ќ–√јЌ» , но знаем ли всъщност кои храни наистина отговар€т на приети€ от ≈вропейски€ съюз регламент.

«а да сме сигурни, че продуктът, който купуваме е наистина био, тр€бва да потърсим върху опаковката логото на ≈— за био храни, както и номера на сертифицирали€ го орган. —ертифициращи€т орган са частни фирми, които след€т работата на био производителите. «а Ѕългари€ те са 16. ¬сички те спазват правила, заложени в ≈вропейски€ регламент за био земеделие.

¬ Ѕългари€ има 7000 оператори на био продукци€, част от които са само търговци, внас€щи стока от чужбина. —лед като производител€т получи сво€ сертификат за био качество, контролни€т орган извършва ежегодни проверки. ѕроби се изпращат в сертифицирани лаборатории.  онтролът върху сертифициращите фирми пък се извършва от ћинистерство на земеделието.

 огато се приберете вкъщи и искате да разберете повече за био продукта, който сте купили, може да сканирате баркода върху опаковката с безплатно приложение от сво€ телефон. ѕолучавате информаци€ за направените изследвани€, както и достъп до сертификатите за био земеделие.

—поред експертите от лабораториите обаче има пропуски в регламента за изследвани€та. «атова препоръчват по-строг контрол, за да не се подвеждат потребителите.

»зточник: Ќова “¬
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
Ќе. ¬ Ѕългари€ абсолютно всичко е ‘јЋЎ»¬ќ. ’рана, напитки, лекарства, здравеопазване, обществени услуги и т.н. Ќ€ма нищо истинско във фалшивата ни държава.
0
 
 
«абрав€те да кажете че производителите плащат на сертифициращите фирми ,а когато плащаш може да си поръчаш музиката каквато искаш.ќт сво€ страна сертифициращи фирми имат само" наши хора" а от министерството на храните са извести със сво€ професионализъм и неподкупност! Ѕио и ќрганик е това което можеш да си произведеш сам в градината друго всичко е за пари.
0
 
 
¬ Ѕългари€ ох брат .Ќ€мам думи.» бабите прибав€т мас в маслото.
0
 
 
ћи чисти са ... като не сте запознати ... Ќе говорите ... » не правете коментари а вземете малко да прочетете за Ѕио продуктите и колко средства се влагат за да стигнат до крайни€ потребит като Ѕио ...
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ћюбопитни новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
»кономическа зона "“раки€"
Ќационален отбор по футбол
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
≈лектронно таксуване в градски€ транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
«а кой кандидат за кмет ще гласувате на предсто€щите избори?
«дравко ƒимитров (√≈–Ѕ)
—лавчо јтанасов (ѕатриотичен ‘ронт)
Ќиколай –адев (Ѕ—ѕ)
Ќиколай Ѕухалов ( ауза ѕловдив)
јтанас  остов (ƒЅ)
ƒани  аназирева (—ѕ)
√еорги  олев («— "ј.—.")
ƒруг
Ќе съм решил
Ќ€ма да гласувам
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: