ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Ето как да направите деня си по-щастлив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:49 / 12.05.2024Коментари (0)1671
©
За да подобрите настроението си в лош ден, сме събрали 40 лесни начина да ви помогнем да промените настроението си. Въпреки че не гарантират подобрение на вашето психично здраве, те са първата стъпка към постигане на тази цел.

1. Направете почивка за разходка. Ако можете да посветите много време на това и да ходите сами с мислите си, тогава страхотно. Но ако имате напрегнат ден в офиса, дори кратка почивка навън ще подобри настроението ви.

2. Обадете се на семейството си. Разговорите с близки хора могат да ви помогнат да се измъкнете от коловоза.

3. Опитайте дихателни упражнения. Ако се чувствате преуморени или искате да се възстановите по средата на тежък ден, практикувайте упражнения за дълбоко дишане: те са чудесни за прочистване на главата ви.

4. Отидете на кино. Това ще ви позволи да се изключите от случващото се и да се потопите в измислена история, вместо да се занимавате с лошия си ден.

5. Поглезете се с нещо релаксиращо. Подходящи са педикюр, масаж на тяло с масла или грижа за лице. Повярвайте, дори подобна рутина е отлично средство за внезапно подобряване на настроението.

6. Превърнете банята си в спа център. Изберете любимата си свещ, сложете плейлист и се отпуснете в пълно блаженство и не забравяйте да изключите светлините и да вземете няколко закуски.

7. Погледнете ситуацията от другата страна. Запишете събитията, които ви разстройват, за да можете да прецените колко малки или големи са проблемите в действителност.

8. Обадете се на най-добрия си приятел. Понякога пет минути мързеливи разговори с близък приятел са по-ефективни от час активен разговор с психолог.

9. Прочетете някои мотивационни цитати. Това не е мит – те наистина повдигат духа ви и ви заразяват с позитивизъм.

10. Отидете на дълго пътуване. Да се ​​возите с кола е един от най-добрите начини да се отървете както от безпокойството, така и от замисленото настроение.

11. Напишете на какво се възхищавате в себе си. Опитайте се да не бъдете толкова сурови към себе си и не се обвинявайте за лошия ден, който се случва на всички, а вместо това насочете вектора на вниманието към собствените си силни страни.

12. Не отменяйте срещата. Когато имате лош ден, първата ви мисъл може да е да отмените всички предстоящи събития, но в действителност да бъдете отговорни към времето и ангажиментите си е част от грижата за себе си.

13. Вземете книжка за оцветяване за възрастни. И се захващайте за работа с красиви цветни моливи или бои, заглушавайки негативните мисли с песни от вашия плейлист.

14. Направете списък с благодарности. Вместо да се фокусирате върху това, което не е наред в живота ви, припомнете си всички неща, за които сте благодарни. Всичко, от което се нуждаете, е дневник, химикал и вашите мисли.

15. Посетете музей или изложба. Малко естетика и красота могат да помогнат много за облекчаване на стреса.

16. Дайте воля на емоциите си. Можете да запишете цялата негативност, която кипи вътре в тетрадка, ако нямате кой да слуша тук и сега.

17. Посетете приют за животни. Както е известно от много години, прекарването на време с космати любимци гарантирано има благоприятен ефект дори върху психиката, разклатена от тревожни събития.

18. Направете шопинг терапия. Няма нищо по-добро от наградата на нови обувки или чанта.

19. Опитайте нова рецепта за десерт. Печенето е невероятно средство за облекчаване на стреса и няма нищо по-хубаво от това да хапнете нещо вкусно, което сте направили сами.

20. Прочетете вдъхновяваща книга. Една приятна книжна история, която потапя читателя в друг свят от събития, може изненадващо да предизвика добри мисли и чувства.

21. Слушайте комедиен подкаст. Всички помним, че смехът все още е най-доброто лекарство.

22. Играйте с домашни любимци. Отделете малко време, за да поиграете с вашите домашни любимци, поканете приятел да разходи кучето си или потърсете в интернет "сладки кученца и котенца“.

23. Вземете си душ. Вземете със себе си скраб за тяло, добър дълбоко почистващ балсам и вземете най-добрия душ на света.

24. Запишете час по йога. Това ще ви даде нещо, което да очаквате с нетърпение и наистина ще ви помогне да изчистите ума си.

25. Разгледайте семейния фотоалбум. Гледането на забавни или сладки снимки ще ви върне приятни спомени и ще предотврати нов възможен прилив на негативни емоции.

26. Започнете следващия ден с активност. Мощен прилив на енергия след изминалия ден, който е изсмукал всичките ви сили, ще ви бъде полезен.

27. Разходете се в парка. Ако сте били затворени на закрито, разходката сред природата с хубава книга ще бъде страхотно забавление.

28. Направете любимия си коктейл. Приготвянето на коктейли у дома е трудна и отнемаща време задача, така че бързо ще забравите за потискащите си мисли в процеса.

29. Пийте достатъчно вода. Това може да изглежда очевидно, но когато умовете ни са другаде, забравяме основите, които са ключови за доброто умствено и физическо функциониране.

30. Играйте на настолна игра. Интелектуалните дейности са чудесен начин да стимулираме ума си, без да правим нещо стресиращо.

31. Опитайте градинарство. Помислете за резервиране на парцел в обществена градина или използване на собствен двор.

32. Насочете силата си към борба с потискащите емоции. Отървете се от вибрациите на лош ден, като не превключвате на нещо друго, а като си позволите да крещите във възглавницата си, да скъсате лист хартия или да ударите тази много нещастна възглавница.

33. Запишете се на някакъв курс. Независимо дали предпочитате пилатес, колоездене, бокс или нещо съвсем различно, планирането на тренировка ще ви помогне да се отпуснете, докато се грижите за тялото си.

34. Занимавайте се с рисуване. Дейност като рисуването ще откъсне ума ви от разочарованието и ще освободи креативността ви.

35. Включете стар любим сериал. Понякога всичко, което искате, е да седнете на дивана със сладолед и да гледате телевизия, където върви сериал от далечното ви детство - и това е прекрасно.

36. Купете си цветя. Купуването на цветя ще озари вашето домашно пространство и ще ви накара да се усмихвате всеки път, когато погледнете букета.

37. Наемете хотелска стая. Ако е в рамките на бюджета ви, резервирайте нощувка в близкия хотел, за да си дадете възможност да релаксирате пълноценно.

38. Наспете се. Подремнете за кратко, за да откъснете ума си от мислите си и да възстановите деня си, когато се събудите.

39. Разредете пространството си. Домът често е отражение на психичното ни здраве, пише actualno.com. Почистването може да бъде голямо разсейване и да даде на ума ви нещо, върху което да се съсредоточи, освен върху негативни емоции.

40. Посетете психотерапевт. Независимо дали вече сте посещавали терапевт или никога не сте ходили при такъв през живота си, има много ползи от разговора със специалист по психично здраве.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: