Един феномен се върна в Москва след 30 години изгнание, все още прави сеанси!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
19:55 / 01.07.2023
4097
Известният от близкото минало със своите телевизионни сеанси психотерапевт Анатолий Кашпировски се е завърнал преди дни в Москва след близо 30-годишно изгнание в Щатите. Поводът екстрасенсът да стъпи пак на родна земя не е свързан с работата му, а с поканата му да присъства на юбилея на свой близък приятел.

За пръв път от години насам феноменът сподели и свои актуални снимки, на които изглежда, сякаш времето за него е спряло. Той е вече на 83-годишна възраст, но е все така строен, а по лицето си почти няма бръчки, което води на мисълта, че вероятно се е подлагал на пластични операции. Не е ясно колко ще продължи визитата му в Русия, защото съветският екстрасенс отдавна е емигрант в Америка и може би отново ще се прибере в дома си там. В САЩ той забегна още през 1995 г.

Близо две десетилетия Кашпировски бе прекратил дейността си, но от 2020 г. насам отново прави семинари и провежда добре познатите ни сеанси, но в интернет. Той вече не говори със злокобно-металния си глас от ефира на Первый канал, а "врачува“ в известен сайт за видеосподеляне.

Звездата на Кашпировски изгря през 1989 г., когато се хвалеше в ефир с медицински успехи, невиждани в цялата история на човечеството, с успешно излекувани от него пациенти с импотенция, фригидност, слепота, оплешивяване, емфизем, кисти на яйчниците, камъни в бъбреците, псориазис, екземи, разширени вени, белези, туберкулоза, астма, диабет, алергии, заекване, астигматизъм, а в четири "документирани“ случая – даже от СПИН. По неговите думи на мястото на ампутирани крайници израствали нови, вместо извадени зъби се появявали здрави, сивите коси потъмнявали и започвали да блестят. Благодарение на Кашпировски на 70-годишна жена пак ѝ се появила менструация, а майката на Горбачов се излекувала от артрит.

Сеансите му освен в СССР се предаваха и в някои бивши социалистически страни, като, разбира се, България беше на първо място. През миналата година екстрасенсът уж трябваше да гостува у нас и да проведе тук семинар, но в последния момент се отказал и развалил уговорката, като причината за това така и не става ясна, предаде "Ретро".

Анатолий Кашпировски е роден на 11 август през 1939 г. През 1962 г. завършва Виницкия медицински институт и 25 години работи като психиатър и психотерапевт във виницката психиатрична клиника. По това време става и кандидат на медицинските науки. През 1987 г. е психотерапевт на националния отбор на СССР по тежка атлетика. Завоюва титлата "Майстор на спорта“. През 1989 г. провежда седем телевизионни сеанса и прави две изключително тежки коремни обезболяващи операции на две пациентки от разстояние чрез телемост. През 1990 г. е единственият чужденец, удостоен с полската престижна награда "Виктор“. През 1993 г. става депутат от държавната Дума на Русия. През 1995 г. заминава за САЩ, където се установява трайно.

Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Джакпотът от тотото падна, вижте от кой град е късметлията
Рибар улови 85-килограмов сом
Шеф Манчев променя правилата в "Черешката на тортата"
Певицата Росица Пейчева показа новороденото си бебе
Марк Зукърбърг стана на 40, показа трите си дъщери
Познава го не само цяла България, но и милиони по света - днес ст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).