Дъщерята на Кърт Кобейн за тежкия си живот: 30! Аз успях!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:42 / 29.08.2022
6430
Франсис Бийн Кобейн дължи славата си на родителите си музиканти Кортни Лав и покойната гръндж икона Кърт Кобейн. Наскоро Франсис отпразнува 30-ия си рожден ден, което накара някои от феновете на Nirvana по света да се почувстват наистина древни.

Въпреки това Франсис, която има невероятна физическа прилика с покойния си баща, сподели в профила си в Инстаграм, че не винаги е била 100% сигурна, че ще доживее до тридесетата си година.

За да отпразнува трите си десетилетия Кобейн сподели компилация от снимки в чест на големия си ден, като написа: "30 !!! Аз успях! А 20-годишната Франсис не беше сигурна, че това ще се случи".

След това тя размишлява за своите борби и преживяването, близко до смъртта, което я кара да промени начина, по който гледа на живота. Франсис продължава: "По онова време едно вътрешно чувство на дълбока самоомраза, продиктувано от несигурност, разрушителни механизми за справяне и повече травми, с които тялото и мозъкът ми знаеха как да се справят, определяше начина, по който виждах себе си и света...Това ставаше през призмата на омерзението, че съм попаднала в живот, който привличаше толкова много хаос, и на болката, свързана със скръбта, която чувствах като неизбежна".

Родена в богатство и слава, тя е известна още преди раждането си; снимката от сонограмата на Франсис Бийн е поместена на обложката на сингъла "Lithium" на Nirvana от 1992 г. Въпреки всичко това наследницата на Кърт Кобейн не е имал "лесен" живот.

Франсис Бийн Кобейн се ражда в Лос Анджелис през 1992 г. Кърт и Кортни я кръщават на китариста на "The Vaselines" Франсис Маккий. По това време обаче и двамата ѝ родители се борят със злоупотребата с наркотици и в крайна сметка се налага да се намесят службите за закрила на детето. Франсис е отнета от родителите си, когато е само на две седмици. След интензивна съдебна битка Кортни Лав и Кърт Кобейн си възвръщат попечителството над единственото си дете.

Но проблемите на Кортни Лав и Кърт Кобейн, свързани със злоупотребата с наркотици, ще се отразят на Франсис Бийн Кобейн почти през цялото време. Майката на Франсис, Кортни, споделя пред The Fix, че дори когато е била бременна с Франсис, съпругът ѝ "Кърт Кобейн е употребявал много хероин" и се разпространява информация, че той е продължил да го прави до смъртта си. Всъщност, според Чарлз Р. Крос, автор на бестселъра "По-тежко от рая", последният път, когато Франсис е видяла баща си жив, е бил в Exodus Recover Center, рехабилитационен център, на 1 април 1994 г. Само една седмица по-късно той е намерен мъртъв в дома си в Сиатъл.

Daily Mail съобщава, че през 2009 г. Франсис Бийн разкрива пред съда, че Кортни Лав "взема наркотици, откакто се помня" и че "сега основно съществува на... Ксанакс, Аддерал, Соната и Абилифи." Всъщност, когато през 2003 г. Франсис Бийн е само на 11 години, Лав отново губи попечителството над дъщеря си за втори път.

Франсис често е оставяна на грижите на баба си по бащина линия, Уенди О'Конър, и сестрата на баща ѝ, Кимбърли Кобейн.

Не е изненадващо, че Франсис също се бори с пристрастяването, въпреки осъдителното ѝ отношение към действията на майка ѝ. Въпреки това, но 2016 г., тя успява да се справи с проблемите си и да изтрезнее. През 2018 г. Франсис сподели, че е трезва от две години в публикация в Инстаграм, която по-късно е изтрита.

Виж коментарите (0)

Още по темата (7051):
05.04.2024 Вини Джоунс с нова любов
01.03.2024 Черната Златка показа мъжа си - любител на татусите
29.02.2024 Великани идват в Пловдив       
21.02.2024 Пуснаха нова песен в памет на Димо от P.I.F
04.02.2024 След 47 години те още са заедно не само на сцената
30.01.2024 Цяла България я обича: Родена е в Пловдив и днес става на 80!
Още новини от Любопитни новини:
Бричката: Кола, произведена през 2015 г., може да замърсява възду...
Бивша на Григор Димитров обра точките на Met Gala 2024
Храните, които подуват корема
Голяма наша актриса има рожден ден днес
Този тийнейджър решава, че след като завърши училище, ще живее въ...
Софи Маринова на една сцена с голямата Лили Иванова


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).