Датски принц идва да види паметника на Альоша

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:56 / 04.09.2008
1417
Престолонаследникът на Дания принц Фредерик пристига в София, за да разгледа българските съкровища. Самолетът на кралската фамилия ще кацне у нас за началото на учебната година, научи "Стандарт". Датският принц пристига заедно със съпругата си Мери на 15 септември.

Първата среща на двамата ще е с президента Георги Първанов. Държавният глава дава официален обяд в чест на принц Фредерик и половинката му Мери. След срещата в президента техни кралски величия ще гледат спектакъла "Искри" на Националната гвардейска част. Те ще наблюдават шоуто на елитния караул пред Археологическия музей в София. После датският син и Мери ще разгледат патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Програмата на престолонаследника предвижда и срещи на четири очи с премиера Сергей Станишев и с парламентарния шеф Георги Пирински.

На следващия ден кралският син ще разгледа Националния исторически музей. Заедно със съпругата си Мери Фредерик ще посети център "Ханс Кристиан Андерсен" към Софийския университет.

Според предварителната програма най-вероятно височайшите гости ще отседнат в "Гранд Хотел София". В последния ден от визитата си - 17 септември, се очаква Фредерик и Мери да прескочат до Пловдив, за да видят паметника на Альоша.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Думи на Майстора за престоя в Америка: Не ми допадна, чужди сме н...
Новата президентка на Мексико Клаудия Шейнбаум е внучка на българ...
Зрители съсипаха новото предаване с водещ Геро: Скука, боза, не с...
Джордж Клуни опроверга твърдения
Отнеха титлата "Мис България" от Елизабет Кравец заради лоша репу...
Добромир Машев: В ламинирания паркет има няколко слоя акрилатни л...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).