Безпрецедентен документален филм с единствена прожекция в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:16 / 18.12.2023
1921
"В името на Бог РЪГБИ!" с едина единствена прожекция в Пловдив – тази сряда, 20 декември, от 20:15 минути в Дом на киното "ЛЪКИ“!

Броени дни, след като получи специалния медал на Българския олимпийски комитет от г-жа Стефка Костадинова, безпрецедентният документален филм на Васил Върбанов ще бъде представен на фестивала "Златен ритон“!

Във филма отбелязват изненадващи участия Китодар Тодоров, Орлин Павлов, Владимир Ампов-Графа, братя Аргирови и други. Афишът е рисуван от легендарната художничка Текла Алексиева, оказала силно влияние върху няколко поколения българи, не само със своите корици на книгите на библиотека "Галактика“, но и с дизайна на двта най-успешни албума на ЩУРЦИТЕ – "20 век“ и "Вкусът на времето“!

Ще си позволим да цитираме мнението на авторитетната журналистка, г-жа Вера Маринова:

"Колосален труд! За мен това е най-доброто от българската спортна документалистика в цялата й история досега. Замисълът на филма; технологията на създаването му; многообразието на разказвачите на ръгби-историята; стилът на автора; темпото и ритъмът на филма и всичко останало- го отличават с класи от вече видяното на екрана през годините! Този филм може с право да бъде включен в образователната програма на бъдещите спортни журналисти и създатели на документално кино!“

Не пропускайте единствената прожекция в Пловдив:

"В името на Бог РЪГБИ!" сценарист и режисьор: Васил Върбанов оператори: Крум Родригес и Орлин Руевски художник: Текла Алексиева продуцент: Тангра Мега Рок/Лакриц копродуцент: БНТ С подкрепата на Програма "Култура" на Столична община Със съдействието на Sport Depot.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Рибар улови 85-килограмов сом
Шеф Манчев променя правилата в "Черешката на тортата"
Певицата Росица Пейчева показа новороденото си бебе
Марк Зукърбърг стана на 40, показа трите си дъщери
Познава го не само цяла България, но и милиони по света - днес ст...
Ще се изненадате кои са най-използваните банкноти у нас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).