Арабаджиеви: Намереният "Ролс-Ройс" е наш, открит е в Китай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
07:33 / 21.01.2014
6694
Автомобилът "Ролс-Ройс", който бе задържан на ГКПП- Калотина, и за който се твърдеше, че е заловен, след като е откраднат преди три години в Южна Франция, действително е на фамилията Арабаджиеви. Официално се води собственост на фирма "Маринела". Това потвърдиха от офиса на семейството. Само че автомобилът не е заловен от българските гранични власти, а е бил открит от френската полиция и върнат на семейството, внесоха уточнение представители на именитото семейство, което в момента е по бизнес дела в чужбина.

Пристигането на скъпата лимузина в България бе представено като криминално събитие, при което автомобилът е бил спрян при опит на 52-годишен пловдивчанин да влезе в страната с него. Колата е иззета. Изяснено е, че се издирва в Шенгенската информационна система и Интерпол от френските власти.

Арабаджиеви са изумени от шума около колата им, която пристига съвсем легално у нас, коментираха от офиса им. Те разбрали от информационните агенции, че автомобилът им се връща в родината.

"Ролс-Ройс"-ът е бил откраднат от тях на територията на Франция и обявен за издирване през септември 2011 година. Търсенето се води от френските власти. Колата е намерена от органите на реда в Китай и е транспортирана с кораб обратно до митническите власти във Франция на пристанището в Марсилия. С решение на френската прокуратура тя тръгва към България, за да се върне на собствениците.

Колата преминава легално 6 граници в Европа и при проверка на всяка една продължава пътя си към страната ни без проблем. Само на българската граница в компютрите на митничарите премигва информацията, че все още се издирва от Интерпол.

Вероятно ще бъде освободена скоро и ще тръгне към Пловдив, след като пристигне информация от френската прокуратура, казаха от офиса на Арабаджиеви, които очакват недоразумението да се изчисти час по-скоро.

Запознати твърдят, че возилото, което е с немска регистрация, е на стойност над 600 000 лв.



Източник: Блиц

Виж коментарите (4)
Още новини от Любопитни новини:
Зрител: Владимир Зомбори спечели "Като две капки вода"
Дядо Иван Звездев сади русенски благи домати
Той е легенда, бивш треньор на Гришо, съпруг на звезда и бивше га...
Коя е майката и коя е дъщерята?
Носителка на "Оскар" и "Грами" призна сексуалната си ориентация
Арестуваха Жерар Депардийо


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).