178 автори участват в конкурс за къс разказ, посветен на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:26 / 27.11.2011
1609
178 автори от цялата страна участваха в Националния литературен конкурс за къс разказ, посветен на Пловдив. Конкурсът е обявен от Община Пловдив - Дирекция "Култура", отдел "Любителско творчество" и се провежда със съдействието на мол "Галерия Пловдив" и "Сиенит Холдинг", г-жа Тони Симидчиева, туристическа агенция "Ана Травел", ресторант "Одеон", пицарии "Златна круша". Победителите в него ще бъдат наградени на официална церемония на 30 ноември, от 18.30 ч., в книжарница "Форум" в мол "Галерия Пловдив".

Творбите са оценявани от жури в състав: председател - литературният критик проф. Огнян Сапарев и членове писателят Здравко Попов и поетесата Елена Диварова. След като изчете постъпилите 178 разкази на 178 автори от цялата страна журито взе решение да не присъжда първа награда /500 лв./. На 30 ноември ще бъдат връчени две втори награди /по 300 лв./ на Даниела Иванова Кирчева от Кричим за разказа "Поклонението на полковника в Пловдив" и на Бисера Минкова Дживодерова от Велико Търново за разказа "И ще отидем в Пловдив". Две трети награди /по 150 лв./ ще получат Гергана Благовестова Минова от Пазарджик за разказа "Ний в живота братя бяхме" и Йоан Марианов Гоцев от Пловдив за разказа "Отплата".

Няколко автори ще бъдат отличени със специални награди: уикенд за двама в СПА хотел в Банско, осигурен от "Сиенит холдинг"- на Кръстьо Иванов Раленков от Бяла Слатина за разказа "Дръндай! Дръндай!", екскурзия до Гърция, осигурена от туристическа агенция "Ани Травел" - на Гинка Стефанова Филиповска от София за разказа "Хисар капия", вечеря за двама в ресторанта на хотел "Одеон" - на Стоянка Светозарова Николова от Пловдив за разказа "Неделна разходка", вечеря за двама в пицария "Златна круша" - на Ина Тодорова Иванова от Пловдив за разказа "Дим и изпрано пране".

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Мариела Нордел за "Ергенът": Ако некое такова лигавещо хайванче м...
Ергенът се появи на живо по bTV, направи първи коментар
Зрители: Подигравка, това не е мъж!
Iris Studio търси най-красивите очи!
Най-лошият кошмар за финалистките в "Ергенът" се сбъдна! Няма поб...
Чоткин отвя всички в Hell’s Kitchen и грабна голямата награда от ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).