15 години след Казабланка Павлин Маринов с изложба в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:34 / 17.11.2011
1548
Нетрадиционен подарък направи за себе си и почитателите си пловдивският творец Павлин Маринов. По случай предстоящия си 50-годишен юбилей художникът подреди самостоятелна изложба в АРТ МОЛ ГАЛЕРИЯ - Пловдив. Последната самостоятелна изява на Маринов е била преди 15 години в Казабланка, Мароко. След това той е участвал епизодично само в общи художествени изложби. 

"Една различна експозиция могат да видят ценителите на изобразителното изкуство", подчерта при откриването вчера, 16 ноември, Димитър Чонов, председател на Дружеството на пловдивските художници. "Павлин Маринов твори в различни жанрове - живопис и скулптура, и винаги търси различното, творбите му имат много мощно излъчване, много цвят и динамика. Аз като скулптор най-много се впечатлих от пластиките. Съчетанието между метал и камък е уникално", не спести добри думи за колегата си Чонов. 

Павлин Маринов основно се занимава с дизайн - интериор и екстериор на заведения. Преди години той работи в архитектурно студио в Казабланка и след завръщането си в България продължава в тази насока с група съмишленици. Негова идея и реализация е дизайнът на 6-те ресторанта от веригата "Веселото село", например. Напоследък създава интериорни решения за битови заведения, защото именно те са най-търсените от чужденците, смята Павлин Маринов.
 
"Изкуството винаги е съпътствало жизнения ми път. Сигурен съм, че един ден ще отделя цялото си внимание на него", категоричен е авторът, който е член на Дружеството на пловдивските художници. Да рисува живопис и да извайва пластики е хоби за Маринов. Той влага цялата си душа при създаването на творбите, без да търси комерсиалност, тъй като основната му дейност е друга.

"Когато не харесам това, което съм направил, направо го унищожавам, не пазя недолюбвани произведения", разкрива художникът. За самостоятелната си изложба той рисувал повече от 3 месеца. 

70 процента от 60-те творби, изложени в елегантния салон на мол "Галерия Пловдив", са нови, не показвани до сега. Те си личат отдалеч - картините са по-колоритни, с повече цвят, по-живи. 

"От пластиките любима ми е "Момиче", последната, която създадох от неръждаема стомана и камък", признава творецът. Той е носител на две международни награди за плакат urban естетика.

Самостоятелната изложба на Павлин Маринов, осъществена със съдействието на Дружеството на пловдивските художници и фирма "Сиенит", в елегантния салон, разположен на 2-ия етаж /зад стената за катерене/ в мол "Галерия Пловдив" ще продължи до 15 декември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Зомбори отговори дали ще започне да пее професионално
30 грама от този деликатес ще ви струват приблизително 1500 лева
Венелин Венков за напускането си от "Ку-ку бенд": Само свирим каш...
Екзотично растение, познато като Вирджинският орех, помага при пр...
"Евровизия" - на едно място видяхме всички болести, от които боле...
Няма такова нещо като зеленчук в ботаниката, но ето защо все пак ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).