Омбудсман – не харесваш обекта, но го оплождаш. Не става!

Автор: Любомир Минчев
Коментари (3)
10:27 / 01.03.2016
5752
На последната общинска сесия съветниците избираха омбудсман на Пловдив. Направиха го като кучето на нивата.

Не успяха съвсем да изберат обществен защитник, но се постараха толкова, колкото да бъдат освиркани. Така се получи, тъй като пазарлъците не бяха перфектно изпипани и политическите групички си съдираха ризите в движение.

Някои неща минават покрай нас, струват ни се маловажни и бързо ги издухваме от съзнанието си. Но и най-незначителните, особено в политиката, оставят белег. А белегът на измекярството няма изтриване.

Няма избран омбудсман, има временен омбудсман. Вече сме готови да забравим за този избор, макар че минаха само четири дни.

А в този избор липсваше достойнство. Повече достойнство от тези, които знаеха, че ще бламират Юлия Юрдекова за втори мандат, но не го казаха ясно и високо. Не е толкова страшно. Дори напротив - по-далече от кандидатите на ПФ, не искаме да имаме нищо общо с тях, нали си спомняте предизборното говорене. Но не го чухме. Сигурно не е политически коректно.

Иначе е политически коректно да се договорим с БСП. Ако някои тарикат беше хвърлил пари на пода, друг тарикат със сигурност щеше си свали панталона, опиянен от гледката пред себе си.

Не знаех, че сперматозоидите имат собствено виждане с каква бързина да се движат към яйцеклетката. Откритието е на група шотландски учени, водени от доктор Патрик Макийн. Ако жената е красива, те се втурвали като луди, за да я оплодят. При другите процесът бил по-труден.

Съветниците миналия четвъртък се държаха точно така - като сперматозоид пред възможността да оплоди красива жена. Нямам представа какво изпитва в този миг сперматозоидът, но изглежда е много вълнуващо. Не мога да си представя и разочарованието на онези от тях, станали жертва на орална любов. Бас ловя, че сцената е покъртителна.

Като стана дума за орална любов, един съвет към БСП. За да я получиш, не е достатъчно само да си го намажеш с шоколад. Дори не бива да го правиш. Защото е възможно дамата да е била току-що на сладкарница или просто да е на диета.

И за онези е ценен този съвет - които се направиха на луди и избраха омбудсман от БСП. Те какво си мислят - че и да не харесват обекта, оплождането става лесно. Не е вярно!


Виж коментарите (3)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).