Майната ти, Бареков, пак ли ти!

Автор: Любомир Минчев
Коментари (6)
14:59 / 04.07.2018
21140
Беше декември 2016 година и българският избирател си пое въздух с облекчение – проектът "България без цензура“ приключил. Бареков потвърди това в специално обръщение до медиите, но нямаше нужда от подобни салтанати – с "цензурата“ му отдавна беше приключило и кой го интересуваше това пищно погребение. Може би само създателят й – банкерът беглец Цветан Василев, който наля милиони, оказали се после в джоба на Бареков.

Но какво става с барековщината? Тя дали е погребана, това е въпросът. Оказва се, че не можем да се радваме на летален край.  Облекчението е кратко. Барековщината е жива, живуркаше известно време в Брюксел, а сега има претенциите отново да ни се мота в краката.

Барековщината готви нов политически проект, който щял да възроди идеите и ценностите на ББЦ. Тя имала идеи и ценности, представете си! Къде сме зяпали, та не сме ги забелязали.

Сега отново див популизъм, ред е на други балами да захапят кукичката. Бареков рекламираше преди време новата барековщина под псевдонима "Презареди България“ така: "Новият политически проект ще постави гражданите в центъра на политическия живот. Той няма да бъде нито ляв, нито десен, каквато печална практика има сред многото псевдолеви и псевдодесни партии. Ще кандидатстваме за властта с основното послание, че предлагаме кардинална война на корупцията и всеобхватно разследване на доходите, имането и корупционните сделки на всички политици“.

Бареков пак беше открил топлата вода, пак я открива, но все някак ще го издържим.И либерал, и консерва щял да бъде новият Бареков в иначе консервативния му проект. И бай Ганьо така я караше зададат ли се избори.

Политическото омаскаряване на Пловдив съвсем не е приключило докато Бареков е пловдивски политик. Той отново е тук и щял да се бори с Иван Тотев, но не искал да става кмет.И пак говори за политически проект, алтернатива на сегашното управление. И ги говори тези глупости пред същите хора, които преди три години му казаха: "Майната ти, Бареков, иди си, не те искаме!“

Веднъж го сравних с телефонен измамник. Той наистина така действа, тъй като знае, че баламурниците никога не свършват. Така се появиха  достатъчно обстоятелства да бъдем въвлечени в гигантска измама, която се крепеше на пълноводна кредитна линия. Това беше политическа пирамида, в която дори и първите участници не печелят.Сега ни предлага презаредена пирамида със същите условия. И отново около него се  навъртат ентусиасти с красиви послания към баламурниците.

Как, по дяволите, хора могат да се вържат на подобни брътвежи - циганите тръгват под строй към реанимираните Строителни войски или пътнически лайнери ги откарват към родината им Индия, абитуриенти се натискат да отбият редовната си военна служба, а Местан, Станишев, Борисов и Сидеров са вече в затвора.

Целта на изборите не е да правим изкуствено дишане на политически трупове. А и да не би Брюксел да е идеалното място за отглеждане на пъпеши.Социологията не го лови, а той като джихадист с калашник в ръцете ни убеждава какъв защитник на онеправданите е.

Така си представете и барековщината – с калашник в ръцете и без акъл в главата.  


Виж коментарите (6)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).