Каназирева се оплете в непосилен за нея казус, а изборите свършиха

Автор: Любомир Минчев
Коментари (13)
12:58 / 20.11.2019
27552
Още в началото на губернаторството си Дани Каназирева се оплита в непосилни казуси, за които търси изход да бъдат решени, както тя си ги е представяла. Или както тя си ги е говорила. Само че предизборната кампания отмина и сега трябва да се разбере кой е говорил глупости на местните избори.

Дани Каназирева, както и други кандидати за кмет, заложиха на спасяването на Бетонния мост да покажат колко е хубаво да обещаваш нещо, което хората харесват. Сега Каназирева и съмишлениците й трябва да покажат как е възможно това спасяване, след като проектът за пробив под Гарата е на Националната компания за железопътна инфраструктура, а в него събарянето на моста е безусловно. Вече има и победител за обществената поръчка. Експертите около Каназирева обясняват, че тя може да бъде спряна, тъй като има разминаване в цената- 112 милиона лева на фирмата победител срещу предложените от държавата 80 милиона.

Каназирева трябва да обясни и как ще се случи промяната в евентуална нова обществена поръчка, дали изобщо ще има нова, и как ще накара НКЖИ да плати цялата сметка, след като Общината също е поела ангажименти за пътната инфраструктура.

Сега Каназирева няма друг ход, освен да прави седенки с експерти, архитекти и те да обясняват какво е възможно да се случи и как да бъде спасен Бетонният мост. Няма как да бъде спасен.

"Нека кандидатите да излязат пред хората и честно да им кажат, че бутането на Бетонния мост е неизбежно. Могат да го повдигат колкото си искат, но първо трябва да го бутнат. Да не говорят глупости, така лъжат хората“, предупреди Иван Тотев в хода на предизборната кампания, слушайки какво обещават кандидатите за моста. Това да си припомни и Каназирева, която сега пита:“А бившият кмет, къде го забравяте?“, вменявайки му някаква вина.

А бившият кмет каза и още нещо важно:“ От всички кандидати за кмет най не става Дани Каназирева, некомпетентна е.“

И сега, като областен управител, тежката некомпетентност е на път да лъсне. Има само приказки, както в предизборната кампания, когато Каназирева уж се бореше срещу статуквото, а то я направи губернатор.Уж имаше "политически картел“ срещу "Съюз за Пловдив“, както се изразиха нейните хора в една безсрамна пресконференция, а вижте къде я качи картелът.

Изборите свършиха. Свърши и говоренето на Каназирева в Общинския съвет. Сега трябва да покаже управленски умения, с които поне малко трябва да покрие говоренето си. Началото е катастрофално.

Виж коментарите (13)

Още по темата (260):
16.04.2024 Труд кипи по новите коловози на Централна гара Пловдив
15.04.2024 Районът около гарата абсолютно неузнаваем заради пробива
15.04.2024 Първо в Plovdiv24.bg: До края на април издават строителното разрешение за демонтажа на Бетонния мост
15.04.2024 Ексклузивно: Кметът на Пловдив подписа споразумението за имотите на НКЖИ и
БДЖ
09.04.2024 Доц. д-р Костадин Кисьов: Няма основание да се смята, че около гарата в Пловдив има археология
09.04.2024 Депутат заговори за археология под Централна гара в Пловдив
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).