Гергов – от "БСП е нещо, което е приключило“ до "Аз не мога да бъда предател“

Автор: Георги Кирилов
Коментари (9)
19:17 / 29.04.2020
21007
Опозицията на Георги Гергов в Пловдив продължава да набира подкрепа след като няколко десетки души направиха Позиция за изключване на бизнесмена от редиците на столетницата. Чашата на тяхното недоволство преля след участие на Гергов в телевизионно предаване, където, според социалистите и техния лидер Корнелия Нинова, той явно е заявил подкрепата си за ГЕРБ.

Пловдивски социалисти припомнят, че това не е първата му изява с реална подкрепа на управляващите, а напротив - в годините на Прехода Гергов винаги е подкрепял онези, които са на власт. Те изпращат в подкрепа на твърдението си негово интервю от 19.10.2000 г., където той явно заявява подкрепата си за СДС с думите "Не е тайна, че съм привърженик на СДС. БСП е нещо, което е приключило.“ Според тях в това интервю той яростно подкрепя синята десница така, както го прави днес и с ГЕРБ.

След участието си от 22.04.2020 г. той няколко пъти заявява в своя защитата, че е член на БСП от 39 години, а те му опонират, че не само не е бил толкова години, както се вижда от явната му подкрепа през 2000 г. за СДС, но и припомнят, че той е изключен от БКП през 1986 г. и се връща в БСП едва през 2004 г. Тяхното възмущение е продиктувано и от фактите, че Гергов с думите си действа срещу решения, взети на Конгреса на БСП, както и затова, че според социалистическата партия и Президента на Републиката Румен Радев управляващите нямат реален план за справянето с икономическата криза, която предстои за страната и че най-засегнатите ще бъдат хората в средния и малкия бизнес, както и работещите.

В последните дни от цялата страна в централата на БСП на "Позитано“ 20 пристигат писма в подкрепа на Корнелия Нинова и на това Георги Гергов да бъде изключен.

Пловдивските социалисти, които са опозиция на Георги Гергов, изпращат протестни писма и в Общопартийната контролна комисия на БСП с желание той да бъде изключен. Техните жалби оставали неудовлетворени поради факта, според тях, че председателя на ОПКК Валентина Богданова е човек на бившата дясна ръка на Корнелия Нинова – Кирил Добрев, а той от своя страна е подкрепян от Георги Гергов. На осмомартенското тържество в хотела на бизнесмена под тепетата "Санкт Петербург“ Георги Гергов изрази подкрепата си към Добрев пред събралите се гости, които са и ръководството на БСП в Пловдив. Според опозицията това са марионетки на олигарха и реално от години той ръководи организацията в града.

Виж коментарите (9)

Още по темата (30):
09.01.2021 Пловдивски социалист: След Гергов резултатите ни ще бъдат по-добри
11.12.2020 Гергов помогнал да спре проверка срещу Цацаров за сплашване срещу издателя Сашо Дончев
26.07.2020 Докато БСП иска оставката на Борисов, Станишев и Гергов кроят планове в
Гърция
23.06.2020 Гергов отхвърли обвиненията на съпартийци, че е в колаборация с ГЕРБ
22.06.2020 Здравейте, червени несретници, аз – Гергов, пак съм тук, ама не съм си и
ходил!
21.06.2020 Съсипаха Георги Гергов
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).