ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита за предателите

Автор: Любомир Минчев
Коментари (3)
09:54 / 22.04.2024
24812
Вместо да пита къде са Иван Тотев и Здравко Димитров, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябваше да вземе микрофона и да попита има ли в залата предатели. Защото те бяха в залата на пролетния бал на партията в Пловдив. Сега шмекеруват, натискат си парцалите и си мислят, че са хванали Господ за шлифера. Не, само са се отъркали в шлифера на Бойко и живеят с надеждата, че това е вечна индулгенция.

Онези, които предадоха Иван Тотев, сега предават и Костадин Димитров. И когато Борисов разбере, ще е толкова късно, колкото, когато поиска оставката на Зико като кмет. Но е съвсем възможно Борисов да знае за предателите, да ги толерира, да ги бута напред и така да ги докара съвсем до ръба на пропастта, където ще и им помаха за сбогом.  Разбира се, има и други сценарии, при които те да помахат на Борисов.

Изненадата на откриването на обновената Вазова градина беше появата на Иван Тотев, качването му на сцената и произнасянето на няколко думи. А всъщност няма нищо по-логично от подобно действие, тъй като бившият кмет и районният Георги Стаменов са вдъхновителите на този проект. Те имат право не само да се качат на сцената, а и да викат с пълно гърло, че да ги чуят чак в "Тракия“.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров е намерил причини да не се появи на откриването на градската градина. Вероятно се налага да му баят против уплах. Кого ли щеше да срещне в градината и от кого ли се пази? Няма нищо страшно – там щеше да види онзи и онези,  които с цената на всичко го направиха кмет на Пловдив.

Докато Костадин Димитров се страхува, ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно и тихо. Страхливото управление, страхливото отношение, страхливото говорене водят до по-сериозен проблем – появата на нови центрове на власт. Такива се формират около зам.-кмета Владимир Темелков, както и около групата на Георги Колев. Когато усети по-силно тяхното менгеме, мандатът за кмета Димитров ще е приключил.

"Бих се радвал да видя тук Иван Тотев и Здравко Димитров, но така са преценили“, каза Борисов в събота вечер на пролетния бал. Не, не са така преценили. Страхливците не са ги поканили. И ако беше настоял предателите да се строят отпред, залата нямаше да ги побере.

Виж коментарите (3)
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...
Стоичков на екрана толкова добре, колкото и на терена


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).