Фалшиви информации в нервната битка за Пловдив

Автор: Любомир Минчев
Коментари (4)
16:12 / 24.07.2015
6564
Мръсните номера в предизборната битка тепърва предстоят, но първият случай на фалшива информация в Пловдив вече е факт. Очаквано тя дойде от щаба на Патриотичния фронт, където са отворили няколко фронта за дискредитиране на местната власт.

На 17 юни народните представители от Фронта Борис Ячев и Валентин Касабов сезираха главния прокурор Сотир Цацаров , Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в Парламента за съмнително разходване на общински средства и възлагането на обществени поръчки в Пловдив, една от които е за зала "Колодрум".

Вчера от щаба на патриотите пуснаха информацията, че Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) е започнала проверка на община Пловдив за строежа на Колодрума. Тази новина обаче беше опровергана от самата агенция след запитване от сайта Plovdiv24.bg.

Агенцията е била сезирана от депутати на Патриотичния фронт, но проверката все още не е започнала. Не е ясно и кога ще се случи това.

Фалшивата информация идва на фона на все по-реално очертаваща се предизборна картина в Пловдив, където патриотите са далеч от ентусиазма на първите социологически проучвания, в които кандидатите за местната власт не бяха ясно очертани. Те с удоволствие цитираха резултатите от изследване на "Барометър България", където целият град е вдигнал на ръце Славчо Атанасов, но пропускат проучване на "Маркет линкс", от юни където Славчо събира 1,8 процента подкрепа като кандидат на патриотите и 1,5 , ако е кандидат на реформаторите.

В следващите проучвания ще влезе и последният, засега, кандидат Здравко Димитров, което съвсем ще изнерви щабовете на Славчо Атанасов и Дани Каназирева, които досега събираха приличен социологически резултат заради неясния профил на другите вероятни играчи. 


Виж коментарите (4)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Аналитични новини:
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
ГЕРБ в Пловдив се цепи бавно, тихо и страхливо, а Борисов не пита...
Проектът Небет тепе – разхищение за 4 млн. лв. общински пари
За кожата на една Дондукова градина – "червените ескадрони" срещу...
Две унизителни минути за Денков и другарите му: Прецакахме се, да...
Politico: Смъртта на Навални бележи края на краткотрайния експери...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).