ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Лилчо Арсов - героят на трибуна "Изток"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 18.04.2008Коментари (0)6223
© Plovdiv24.com
Когато преди 15 години Лилчо Арсов излиза на стадион "Яворов", той все още не знае, че слага старт на една повече от атрактивна кариера във футбола. Неговият отбор Чирпан, шести в трета дивизия, трябва да играе мач за купата срещу ЦСКА. Пред току-що навършилия 21 години никому неизвестен вратар стои непосилната задача да се справи с изстрелите на нападатели от класата на Ивайло Андонов и Саша Чирич. За 120 минути младият вратар пази като лъв и не допуска гол, а в последните секунди на продълженията неговият съотборник Деян Енев взривява трибуните и носи победата с 1:0. След мача попадналият в светлината на прожекторите млад треньор на Чирпан Тенчо Тенев потупва Арсов по рамото: "Момко, без теб днес нямаше да бием..."

Днес на Източната трибуна на стадион "Христо Ботев" в Пловдив често може да се чуе, че Ботев - това е Лилчо Арсов. И макар че харизматичният стокилограмов вратар понякога допуска нелепи голове като този срещу Литекс в сряда вечерта, едно е сигурно - Арсов е душата на пловдивския тим.

Всъщност Лилчо Арсов почва във футбола през 1991 г., когато е пратен войник в Първомай и пази вратата на местния тим Борислав. В кариерата си досега е играл във всички пловдивски отбори с изключение на Марица. С Тенчо Тенев са като сиамски близнаци, тъй като освен в Първомай и Чирпан са заедно още в Спартак (Пд), Сокол (Марково) и Ботев. Шефовете от стадиона до Бирената фабрика прибират юношата си от Чирпан още на следващата година след мача с ЦСКА и Арсов става резерва на пазещия на Ботев в онези години Борислав Михайлов. През сезон 1998/99 Арсов отива за една година на Лаута при враговете от Локомотив (Пд). Престоят му там е повече от тежък. В клуба няма пари и за да се издържа, Арсов е принуден да продава кюфтета на открита скара в Пловдив. "Срамна работа няма...", отсича навикналият на какво ли не мъжага с №1. По-късно записва името си в серия знаменити мачове на Ботев начело с онзи срещу ЦСКА, когато спаси две дузпи при победата на жълто-черните с 3:1.

Той е един от най-обижданите от противниковите запалянковци играчи на Ботев. Често му крещят от трибуните "Сто кила задник" или "Лилчо Арсов - татарско кюфте", но вратарят дълго време им отвръщаше с отлични изяви на вратата, отчайващи нападателите на онези отсреща и докарващи до небивал възторг феновете на Ботев.

Доскоро не му беше правена забележка за очевидно повечето килограми. Напоследък обаче Арсов не изживява най-силните си дни. При дежурната загуба на Ботев в Стара Загора се видя, че има спад във формата му. В Ловеч при аванс от 2:1 съотборниците му се дръпнаха в отбрана. Очевидно се разчиташе, че Арсов ще остане непробиваем, но една-единствена грешка го направи големия грешник на вечерта. Самият той, откровен както винаги, си призна, че е сбъркал при изравнителния гол. В крайна сметка истинските мъже си личат по това, че знаят не само как да печелят, но и как да понасят загубите.

Какво е бъдещето на този невероятен 35-годишен вратар? В Ботев той тренира на по-облекчен режим от другите. За него казват, че има футболисти, които са за тренировки, а има и такива, които са само за мачове. Без съмнение Арсов все още има бъдеще на вратата на Ботев, а мнозина са на мнение, че от него след години би излязъл великолепен треньор на вратарите.

Източник: в. "7 дни спорт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Почина патриарх Неофит
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: