ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Спортни
Политически
Общество
Локо (Пд) не мисли как да бърка бетон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:33 / 24.04.2009Коментари (0)3430
© Plovdiv24.bg
Победата на Локо (Пд) в кв. Надежда наистина беше изненадваща за повечето футболни капацитети в страната. Шокът от поражението обаче най-сериозно май се усети в централния защитник на домакините Ваня Дзаферович, който съвсем загуби връзка с реалността след края на мача. Тогава ми стана ясно защо въпросният играч не е станал, а и никога няма да стане голям футболист - просто защото все още не се е научил да губи. Слушах как Дзаферович обяснява, че Локомотив (Пд) бил най-смешното отборче, срещу което тимът на Ваня е играл през този сезон, и колкото да се напрягах, не успях да намеря поне едно реално обяснение на това "скъсване" на синджира. Затова по-скоро бих предложил няколко бързи съветa на Дзаферович, които да му помогнат да възстанови нормалното си психическо състояние. Първо Ванката трябва да отиде при своя работодател Николай Гигов и да го помоли да му разкаже как именно в това смешно отборче започна неговата кариера на футболен бос. След това имащият се за голям играч Дзаферович да попита своя съотборник Иван Пасков-Прасковата какво е усещането при вдигането на шампионската купа, и то с капитанската лента на същото това смешно отборче. Ако и това не му е достатъчно, Дзаферович да помоли за една минутка време Мартин Камбуров, който да му разкаже как с екипа на това отборче на два пъти стана голмайстор в "А" група.

След това бившият играч на Берое може да направи кратка беседа със Златински, Горанов и Балдовалиев, които да му обяснят какво точно го очаква оттук нататък, когато стъпи на Лаута, и как ще го посрещнат феновете на това отборче, за което той имаше наглостта да говори. Най-странното в случая е, че самият Дзаферович едва ли има повече от една победа в своето футболно съществуване в България срещу черно-белите. Нека сегашните му съотборници, за които стана по-горе дума, а може и самият президент Николай Гигов, да му обяснят как на мачовете на това отборче дори в "Б" група са се събирали повече хора, отколкото на срещите от евротурнирите на сегашния тим на Дзаферович.
А сега да се опитаме да намерим и причините за добрата игра на Локомотив през пролетта. Основният фактор е спокойствието, което им липсваше в края на есенния дял. Иначе и тогава, и преди, а и в бъдеще отборът играе по един и същ начин на чужд терен - открито, без грам мисъл за някакъв бетон в защита. Това може би изненада част от съперниците на черно-белите, които си позволиха лукса да подценят спрягания дори сред кандидатите за изпадане отбор на Локомотив (Пд).

А фактите са много прости - от началото на сезона досега черно-белите имат 3 победи и 4 равенства в мачовете на чужд терен, което само по себе си е доказателство, че успехи като този срещу Локомотив (Сф) в Надежда и срещу Черноморец в кв. Лазур не са случайни.

Източник: Ст. Генов, в. "7 дни спорт"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Аналитични новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: