Зърнопроизводителите на бунт срещу украинската пшеница

Автор: ИА Фокус
Коментари (2)
11:51 / 07.03.2023
1776
Зърнопроизводителите са в стачна готовност и настояват за спешни мерки, които да защитят българското производство на пшеница. Това става по-малко от месец, след като през февруари те поискаха защита от държавата срещу вноса на пшеница от Украйна.

Проблемът тепърва ще се задълбочава. Производителите настояват държавата да осигури ефективното осигуряване на транзитните коридори за зърно, е позицията на зърнопроизводителя Станимир Станчев, цитиран от БНТ.

"Ние твърдим, че тези транзитни коридори не постигат своята цел и зърното, което влиза, голяма част остава на територията на Република България и оттам - преработено - достига до европейските държави. Ние не знаем към този момент каква храна реално консумират потребителите" , каза той.

Според зърнопроизводителите, у нас няма механизъм, който да следи каква стока влиза в страната от ЕС. Разчита се на анализи, които са направени в други държави.

Затова българските земеделци настояват да имат яснота какво влиза в страната, къде се съхранява, как се преработва и как излиза от България.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).