Зъболекар настани на свои разноски бездомен човек в хотел

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:09 / 09.02.2019
4947
В началото на февруари местен зъболекар настанил на свои разноски в хотел в Дупница бездомен човек, за когото в този момент нямало място в Центъра за временно настаняване в Благоевград. Допреди седмица Илиян Стоилов е живеел в стара изоставена постройка. Собственикът й обаче го помолил да напусне мястото и оттогава Илиян е без дом. Бездомният разказа, че е живял в сградата 4 години.

"С Илиян се свързах преди около месец, когато видях, че се опитва да си набави дърва, за да може да оцелее. Оттогава водим битка с институциите. След като разбрах, че е принуден да напусне пристройката, му платих 4 нощувки в хотел. От социални грижи обещаха, че ще го настанят в Центъра за временно настаняване в Благоевград. Оттам обаче ни казаха, че това е работа на нашия кмет и на нашата община", каза в ефира на "Събуди се" по Нова тв д-р Крум Дечев. Зъболекарят е успял да намери и работа на бездомния човек в една ферма.

"Оказа се, че работата е много тежка. Работното време започваше в 5 сутринта до 22 ч. вечерта. Търся по-лека. Надявам се да ми дадат от общината квартира или стая. Сега нощувам по пейките", допълни Илиян Стоилов.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).