ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Жените в Пловдив най-шамаросвани вкъщи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 30.11.2011Коментари (15)3575
©
Най-много жалби за домашно насилие над жени са подадени в Пловдив, а единственият град в България, в който няма нито една жалба за насилие, е Ловеч. Всяка четвърта българка е жертва на домашно насилие. Това съобщи Пенка Стоянова от Главна дирекция "Охранителна полиция" към МВР. От началото на 2011 г. до октомври, са издадени 1269 заповеди за защита от домашно насилие в България. 4-5 процента от сигналите са за насилие над възрастни мъже. 

Между 6 и 9 процента са жалбите за възрастни жени. Същите са показателите и за насилието в Европа, съобщиха от БЧК. 70 процента от случаите на домашно насилие над възрастни жени са извършени от съпруга, партньора или от детето на жената.

47 процента от гражданите на ЕС смятат, че домашното насилие е сериозен проблем, но няма гласност. Най-често сигналите за насилие в Евросъюза са за жени. Насилието е както физическо, така и психическо и финансово.




(c) ПОТВ


Източник: КРОСС







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
мъжете в България са комплексари и ги избива на агресия. като не могат да се докажат с работа, добра заплата и обществено положение, започват с шамари. а тези, които имат пари, смятат, че жените са им робини. считам, че голямата вина за това имат и жените, защото си мълчат и оправдават насилниците. имам пример едно познато семейство, мъжът бие жена си - интелигентна и свястна, тя от срам пред познатите си се оправдава с падане по стълбите, свекърва й постоянно я обвинява, че дразнела сина й, а майка й я съветва да мълчи, че "какво ще кажат хората, ще си развалиш хубавото семейство". докато всички разсъждават така, насилие ще има. и децата на тези хора, също ще бият и ще бъдат бити. колко са примерно съседите, които подават сигнал в полицията, че съседите се бият - няма такива.
+5
 
 
Не, че са най - бити пловдивчанките, ами са най - свободните и знаещи правата си. Както и жителите на целия град ;). Ония в Ловеч сигурно ги е страх да гъкнат и зат'ва си траят.
+2
 
 
щом се опакват значи не са ги били достатъчно ! - шегичка бе майна
+3
 
 
Смятам, че в мнението на Резон има най-голям резон. В големият град първо можеш да дадеш повече гласност на даден проблем, отколкото в по-малкия; второ можеш и да предприемеш някакви действия по премахване на дразнителя-бияч, тъй като има повече варианти да се справиш финансово (особено и като имаш деца). Това, че от Каспичан например, няма жалба не означава, че там няма побоища, дори с много по-зверски край някои от тях. Но пък там всичко опира до невъзможността за издръжка на сама жена, а и срама е много по-голям... Мисля, че усилията трябва да се насочат и към селата - там положението е драматично, защото мъжете нямат кой знае каква работа и само пият, а после са неконтролируеми...
Aнонимен
на 30.11.2011 г.
+1
 
 
това показва, че мъжете са слаби. като не могат да общуват с половинката си налитат на бой. не смеят да се разведат защото няма къде да отидат, няма закон който ги защитава и осигурява при развод. развеждаш се и те осигурява финансово до живот.
Aнонимен
на 30.11.2011 г.
+5
 
 
Жена се оплаква на приятелка: - Моят непрекъснато ме бие, не разбирам защо... - Може у вас да е мръсно? - Ти пък! По цял ден чистя, пера, прах бърша. - Може пък да не го храниш? - Ти пък! По цял ден готвя какви ли не вкуснотии, само с най-свежи продукти, най-добрите рецепти.. - Може децата да се учат лошо? - Ти пък!Постоянно им помагам с уроците, на частни уроци също ги водя, с учителите им се чувам редовно. Те имат само шестици. - Е, не знам...Може пък да му изневеряваш? - Хм, и само заради за това...
Aнонимен
на 30.11.2011 г.
-4
 
 
А защо да се жениш ако няма таковане, бой и сръбска музика... еххх живоооот...
+9
 
 
Мога само да предположа, че тази статистика е на база подадени жалби. В големите градове като Пловдив жените си знаят правата и се жалват, а в малките и в селата няма подадени жалби обикновено. Но това не означава в никакъв случай, че и там няма прояви на домашно насилие. Във всички случаи тези негативни явления не правят чест на нито едно общество. Колкото и да е труден животът ти, да посягаш на съпругата си е меко казано, диващина!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Реформи в БДЖ
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: