ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
"Зелени" скочиха срещу забраната за диво къмпингуване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 29.02.2016Коментари (4)3382
© Plovdiv24.bg
"Зелени" организации скочиха срещу поправките в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които гарантират опазването на природата край морето и чистотата на плажните ивици.

"Позицията на така наречените еколози е повече от скандална. Подетата от тях кампания доказва за пореден път, че въпросните НПО-та имат за цел всичко друго, но не и опазването на природата", се посочва в писмо от Национална асоциация "Българско Черноморие"до Varna24.bg.

"WWF - България и техните партньорски организации от коалиция "За да остане природа в България" подеха злостна и истерична кампания, след като парламентарната комисия прие поправките за забрана на дивото къмпингуване. 

Новите правила, които ще бъдат гласувани в парламента след два дни гарантират, че плажовете и терените зад тях вече няма да бъдат превръщани в сметища и затрупвани всяко лято с тонове боклуци и фекалии. 

Това очевидно никак не се харесва на т. нар. природозащитници, които уж се борят да запазят крайбрежието девствено", се посочва още в писмото до медията ни.

В централата на WWF в Швейцария вече е изпратен сигнал за скандалните действия и необяснимата анти-екологична кампания на родните "еколози". Сигналът описва как зелени НПО-та в България уронват авторитета на марката WWF и природозащитната кауза.

В писмото се казва: 

"За съжаление WWF - България не само не е наш съмишленик, но активно действа против опазването на българското Черноморие, като публично защитава нерегламентираното къмпингуване.

Обръщаме се към Вас, в качеството ви на президент на WWF и с апел да подкрепите един справедлив законопроект, чиято единствена цел е опазването на Черноморското крайбрежие и опазване чистотата на водите и плажовете в България.

Отправяме към вас апел да въздействате с целия си авторитет върху лидера и членовете на WWF - България, които оказват яростна съпротива срещу подготвяните промени в закона и демонстративно го саботират. 

Настояваме да получим отговор на въпроса защо една природозащитна организация, като WWF - България демонстрира категорично несъгласие срещу Закон, който ще гарантира опазването на природата. Призоваваме ви да се намесите спешно и по категоричен начин по този проблем. Надяваме се, че ще сложите край на тази необяснима кампания, подета от вашите сподвижници в България и насочена срещу опазването на природата".








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Все си мисля, че не няколко десетки бивакуващи пълнят морето с фекалии, а едни бетонни мастодонти, дето вече ги строят и във водата даже. Интересно, как точно се бориха за опазване на черноморието мутрите хотелиери когато строяха без строителни разрешения, презастрояваха курорти, които даже нямаха пречиствателни станции или имаха такива с капацитет в пъти по-малък от необходимото и т.н. Факт е, че има бивакуващи, които оставят кочина след себе си, но има и такива като мен, които си събират и последното боклуче, когато си тръгват. Въпросът не е да се забрани бивакуването заради първите, въпроса е да има ефективен контрол спрямо тях. Но идеята е ясна на всички - да нямаш друг избор да отидеш на море освен да им плащаш за престой в копторите. И на черноморието, и в планините е една и съща - съсипва се всичко, а после се чудим що не можем да си развиваме туризма.
+3
 
 
Хотелиерите и собствениците на бетонни кутии / всичките корумпирани магистрати и политици / искат насила да ни вкарат в техните скъпи бетонни боклуци ! Има друг механизъм - който разпъва палатка сред природата е длъжен да си чисти , иначе солени глоби и конфискация на палатки . Това е , но за да видиш морето, насила да те вкарат в техните ужасни бетони е як лобизъм спрямо мафията !
Aнонимен
на 29.02.2016 г.
-3
 
 
тези няма ли кой да им тегли куршума.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Тенис от Пловдив и региона
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: