Затвориха цех за айрян в Пловдив, 795 литра - на боклука

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:24 / 26.01.2012
5201
След масирани проверки в 9 производствени предприятия за айрян, инспекторите от Българска агенция по безопасност на храните преустановиха дейността на единия от проверяваните цехове заради несъответствие с действащото законодателство - пропуски в системите за самоконтрол, с което се нарушава проследяемостта на готовата продукция. Цехът се намира в Пловдив.

При проверките на производствените предприятия са взети общо 8 проби от 8 различни марки, като лабораторните изследвания показват несъответствия относно занижени количества на протеин в 4 от пробите, а в една, количеството на протеина е било по-високо от обявеното на етикета.

Партида от 795 килограма айран е възбранена и унищожена, след като е установено, че в продукта се съдържа необявена на етикета сол.

За всички констатирани нарушения Българска агенция по безопасност на храните е предприела необходимите законови действия с цел предотвратяване на повторни нарушения.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Учените регистрираха най-високото изригване на Слънцето
Жена загина при челен удар на две коли
Двойно повече мъже са кандидат-депутати от жените
Откриха котвена мина с 4 рога в нашето море!
Една от най-известните родопски крепости привлича десетки хиляди ...
Пиян турски шофьор се изложи на АМ "Тракия" с 50 евро


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).