Захариева за Радев: Най-лесно е да стоиш отстрани и да критикуваш, без да носиш отговорност

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
09:14 / 22.07.2020
7807
Имаме коалиционно правителство и коалиционният съвет ще се събере да обсъди дали ще има промени в кабинета. Това заяви вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева по bTV по повод исканите оставки на финансовия министър Владислав Горанов, вътрешният министър Младен Маринов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

"Когато управляваме в коалиция трябва коалиционният съвет да се събере и да направи оценка на работата на всеки един министър“, заяви тя.

"Аз не съм усещала зависимост на тези трима министри от ДПС“, каза тя и добави, че тримата министри работят добре. Вицепремиерът е категорична, че ДПС няма роля в управлението и те са в коалиция на БСП, а не с ГЕРБ.  

"Причината за решението на премиера да поиска оставките е, че чува това, което искат хората от нас“, допълни тя.

"Мисля, че кабинет, в тази ситуация, без лидера на партията начело е най-лошото, което може да се случи“. Така Захариева отговори на въпроса дали е възможен кабинет без Бойко Борисов начело.

Според Захариева премиерът с право е забранил на правосъдния министър Данаил Кирилов да пише във Facebook.

Относно вота на недоверие вчера тя коментира, че това са били "едни от най-вялите дебати, на които съм присъствала“. "Очаквано вотът не мина“, смята Захариева.

"Отговорното решение е да има редовни избори, а не няколко месеца преди това да организираме поредните предсрочни. Това не означава, че не трябва да се вслушаме в исканията на хората“. Според Захариева за скандиране най-лесна е думата "оставка“.

"Най-лесно е да подадем оставка, правили сме го досега два пъти. Когато през 2016 г. подадохме оставка, нашите избиратели бяха много недоволни“, смята вицепремиерът.

На въпрос фигурант ли е Румен Радев, тя отвърна: "Той е на ръба на конституцията. Разбира се, може да изразява мнение. Много добре знаем правомощията му. Най-важната задача на един президент е да опитва да посочва проблемите, но да представя и начините за решението им. Най-лесно е да стоиш отстрани и да критикуваш, без да носиш отговорност". 

Запитана ще се облекчат ли мерките за пътуване до Гърция, тя каза: "Ние сме в постоянни разговори с тях, но ситуацията с К-19 въобще не е преминала. Заедно се фокусираме и върху медицинската част. Приехме общи критерии извън ЕС, но вътре в държавите не сме приели. Водим преговори, но това е автономно решение на гърците и те имат право да го вземат".

Виж коментарите (2)

Още по темата (257):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
08.02.2023 Адв. Емилия Недева за случая "Узунов – Бобоков": Не остана принцип от "Римска харта" на европейските прокурори, който гл. прокурор Гешев и спецпрокуратурата да не са нарушили
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
13.05.2021 Янаки Стоилов поиска проверка на твърденията на Светослав Илчовски
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).