ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Забраняват на деца да посещават хотели дори с родители?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:51 / 18.06.2023Коментари (0)28413
©
Да отидеш с деца на море се оказа мисия невъзможна в някои хотели и у нас, и в чужбина. И в България, и в Турция има комплекси, в които не може да резервирате стая, ако сте с деца. Сред другите забрани са тичането в коридорите, сядането на столовете в ресторанта по къси панталони, разхождането по халат, както и ругатните.

Малчугани

В някои хотели по морето у нас има забрана за малчугани. В самите оферти за почивка, които излизат в интернет, пише, че не се настаняват деца. Когато човек се обади да попита за условията, му казват, че проблемът всъщност е, че хотелът не разполага с бебешки кошари.

"Дават някакво обяснение, защото ги е страх, че може да са в нарушение с тази забрана. На мен ми казаха, когато се обадих в хотел в Созопол, че собствениците, които са от София, не настаняват хора с малки деца. Пише го и в условията на обекта, че не се допускат лица под 18 години“, коментира туристка с бебе на 8 месеца. И допълни, че са я посъветвали при плащането, което се осъществява в офис в столицата, да не казва, че ще води детето, а на място обслужващият персонал в хотела щял да си "затвори очите“, ако има бебе в стаята.

Според туроператори тази практика е навлязла у нас от чужбина. Пример за това е Турция, където има хотели, категорично забраняващи престоя на лица под 18 години дори с родител. Това правило е станало популярно не само в летните ни курорти. В тузарски хотел в Копривщица, където нощувката е 360 лв., не може да вземете хлапето, ако няма навършени 7 години.

Условия

Други хотели имат специални условия, когато в стаята ще има и деца. Ако те са под 12 години, не трябва да бъдат оставяни сами без надзор, в която и да е част на комплекса. Малчуганите нямат право да използват асансьорите, ако не са придружени от възрастни и не се допускат сами в ресторанта на хотела. В случай че са под 16-годишни, нямат право да ползват и фитнес уредите в някои комплекси.

Така, ако отидете с 15-годишния си син, той няма да има право да се качи на бягаща пътека или да прави упражнения на лежанка. Забранено е и ползването на светещи лазери, с които хлапетата често играят. За да бъдат сигурни, че не сте откраднали нещо, в някои обекти ще искат да ви преровят и куфара. Запазваме си правото да проверяваме багажа на гостите, пише в официалните правила на хотел в Боровец.

Дрескод

В много хотели у нас има специален дрескод и който го наруши, рискува да бъде изгонен, без да му върнат парите, които е дал за престоя си. Сред забраните е да отидеш с къси панталони в заведението за хранене. Много СПА хотели не позволяват и разхождането по хавлия в коридорите. В друг хотел в Боровец забраняват категорично тичането, както и ругаенето. Гостите, използващи обиден език, символи и жестове, ще бъдат помолени да напуснат хотела, без право на възстановяване на средствата, пише в правилника на наш планински комплекс.

Пускат само кучета водачи

Кучетата водачи са единствените животни, които се допускат в много от 5- и 4-звездните хотели у нас. Тузарските комплекси забраняват в стаята с вас да вземете котка, куче, зайче или папагал, дори ако обещаете да ги държите в специална клетка. Други хотели позволяват да се настаните заедно с четириногото, но само при условие, че то е под 5 килограма. Важно условие е домашният любимец да бъде обезпаразитен, ваксиниран и да носите медицинския му паспорт, за да потвърдите това.

4-звездният романс е дефицит

В дефицит се превърна 4-звездният романс на родното Черноморие. Масово хотелите от тази категория вече са резервирани и няма свободни места, сочи проверка на "Телеграф“ в туроператорските агенции. Само за последната седмица на юни в 7 от хотелите в Приморско с 4 звезди вече няма нито една свободна стая, показа проучването.

Това са и най-търсените места за настаняване, тъй като има баланс в съотношението цена-качество, коментираха туроператори. За 5 дни, или четири нощувки, почивката излиза около 650-700 лв. в двойна стая с климатик, модерна баня, тераса, телевизор с плосък екран. На разположение на туристите е и минибар. В цената влизат и закуски на блок маса. В много от 4-звездните хотели има и сейфове, където гостите могат да оставят бижута и пари.


Още по темата: общо новини по темата: 1247
03.01.2024 »
17.12.2023 »
30.11.2023 »
23.11.2023 »
21.10.2023 »
14.10.2023 »
предишна страница [ 1/208 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: