Във Франция осъдиха млад българин за трафик на мигранти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:38 / 21.01.2019
1599
Трийсетгодишен български каналджия получи днес във Франция двегодишна ефективна присъда затвор, след като беше арестуван на волана на микробус, в който били скрити десет виетнамски мигранти, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Виетнамците се намирали в тайник с размери 2 м на 60 см и височина 2,35 м, разделен от плоскост, така че да се съберат легнали под и на нея. "Какъв позор е някои да се възползват от уязвимостта на мигранти и да се занимават с трафик на хора. Какъв срам", възкликна съдийката от прокуратурата в Шербур, преди да поиска наказание от две години затвор.

"Участвал съм в един отвратителен акт, без да знам", заяви обвиняемият, който има в досието си и присъда за кражба.

Каналджията обясни, че шофьор на такси в България му предложил 500 евро, за да закара микробуса от британския град Манчестър до Вернон в Северозападна Франция, където щял да бъде "компенсиран", а после да се върне обратно в Англия.

"Имах нужда от пари, за да платя дълговете си, 500 евро са една месечна заплата. Не можех да ги откажа", допълни той.

Мъжът беше задържан на 16 януари в Шербур, откъдето трябвало да се качи на кораб за Пул в Южна Англия. Когато служителите на френската въздушна и гранична полиция махнали дървената преграда, която скривала мигрантите в камиона, видели десет души, все пълнолетни, с две бутилки вода.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).