Върнаха делото за изтеклите данни от НАП

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
17:31 / 05.04.2023
988
Върнаха делото срещу Иван Тодоров от "ТАД Груп" и неговия служител Кристиян Бойков за хакерската атака и изтеклите от НАП данни на близо 6 милиона българи. Причината са неясноти в обвинителния акт, според Софийски градски съд.

Двамата отговарят за изтичането на личните данни на  през лятото на 2019 г. Близо 4 години по-късно обаче делото се връща обратно в прокуратурата, която трябва да поправи обвинителния акт.

Съдията Петър Стоицев посочи, че от обстоятелствената част на обвинителния акт не става ясно кога е извършено престъплението, за което са обвинени.

"В него трябва точно да се каже дата, място на извършване на престъплението. Когато не е детайлна хронологията, се нарушават правата на подсъдимите и те не могат да разберат в какво точно са обвинени", каза магистратът.

Съдът е установил и второ противоречие -  от една страна в обвинителния акт е казано, че Иван Тодоров е действал с евентуален умисъл, а от друга, че е действал с пряк умисъл. По тази причина не се разбира за какво точно е обвинен.

В случай, че прокуратурата не е съгласна със забележките на СГС, тя може да протестира пред Софийския апелативен съд в 7-дневен срок, информира БТА.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Експерт: Ето кога коклюшът може да бъде коварен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).