Върна ли комунизма бургаска елитна гимназия с абсурден дрескод?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (56)
11:53 / 01.03.2019
11365
Десетки ученици от ГПАЕ "Гео Милев в Бургас" – Английската гимназия, днес не са били допуснати до класните стаи, алармират Burgas24.bg разтревожени родители.

Сутринта децата били спрени пред училището заради "неподходящо облекло". Учениците, голяма част, от които последна година и готвещи се за матури, разказват, че във вторник новият директор е пуснал за подпис от учащите се правилник за дрескод в учебното заведение. Заповедта гласяла, че отсега нататък, те трябва да са облечени в черно, бяло и червено. Множество от децата отказали да поставят подпис под наредбата. В "Гео Милев" униформи не са въведени, а децата са възмутени.

Днес до клас не са допускани и деца, облечени в съответните цветове. Девойка разказва, че е била с черна блуза с бял надпис. От ръководството на училището не я пуснали, защото блузката трябвало да бъде изцяло черна. Друго момиче отишло на училище с бял панталон и черна блуза и отново не било пуснато в час. В случая, защото облеклото трябвало да е наобратно, черен панталон и бяла блуза.

Зрелостниците са огорчени и заради факта, че в момента те трябва да се готвят за матури, а директорката им пречи да се възползват от правото си на образование.

Децата са прекарали над два часа пред училището, като им е обяснено, че ще ги пуснат вътре едва, когато се преоблекат.

"Подобно нещо не е било и по времето на комунизма", жалва се сърдита майка. Тя споделя, че няма нищо против децата да са в униформи, но това трябва да е ясно от началото на годината. По думите й, нейното дете няма черно-бели дрехи, защото предпочита цветни.

Burgas24.bg ще продължи да следи случая!  

Виж коментарите (56)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).