Всички ученици до 8-и клас на училище по цял ден?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:13 / 03.10.2011
1934
От 1 януари ще стартира един от най-мащабните проекти на Министерството на образованието - "Осигуряване на целодневна организация на учебния ден за средищните училища", който включва всички ученици от първи до осми клас. Там са предвидени и най-много средства - 180 млн. лв за периода 2011-2014 година. Това заяви заместник-министърът на образованието Петя Евтимова.

18 млн. лв. общо са предвидени за повишаване на качеството на образованието и обучението както в средното, така и във висшето образование. Това са средства за нови учебни програми, като в тази сума влиза и обучение на преподавателите за въвеждане на новите изисквания, каза още заместник-министър Евтимова.

"Планираме новият закон за училищното образование до края на годината да влезе в Министерски съвет" - сподели Петя Евтимова и допълни, че по този начин ще се гарантира качеството на управлението на образователните институции.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Ускоряват изграждането на Националната детска болница
Хиляди Ботеви поклонници се стекоха на връх Околчица
Само за ден десетки пияни и дрогирани зад волана
Без извънредно заседание на парламента днес
Без кворум в Парламента
Meteo Bulgaria с ексклузивно предупреждение: Най-висока степен на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).