Всекидневни проблеми заради пръстовите отпечатъци в болниците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
11:52 / 23.11.2016
2833
Системата за пръстова идентификация в болниците прекъсва почти всеки ден, за по-малко или по-дълго време. Това заяви д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазванеото по bTV. 

При нас системата не промени нищо, освен, че има грандиозни опашки и скандали, каза проф. Милан Миланов, ръководител на интензивното в "Пирогов".

Доволни ще сме, ако отпаднат пръстовите отпечатъци за влизане в болница. Това обяви д-р Неделчо Тотев, директор на МБАЛ-Чирпан и председател на Сдружението на общинските болници.

Системата за пръстов идентификатор за прием в болниците, въведена от здравния министър в оставка Петър Москов, беше обявена за незаконна от Върховния административен съд на първа инстанция. От Министерството на здравеопазването обжалват решението на ВАС.

Според д-р Тотев новата система е безсмислена - създава много проблеми и напрежение при регистрация, а няма да доведе до очаквания резултат - спестени средства. Когато изискваш нещо, трябва да кажеш откъде ще дойдат средствата, коментира още директорът на чирпанската болница. В неговата болница е нает човек с увреден слух по европейска програма, който да регистрира пациентите по стаите чрез лаптоп.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).