Влак летя 50 км без спирачки, едва не погуби пътниците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:27 / 30.01.2012
3796
Пътнически влак от Бойчиновци до Мездра едва не погуби 12 души в събота. Спирачките на композицията отказали и тя профучала цели 50 км без контрол, съобщиха от Транспортна полиция. Около 19,40 ч влакът с 12 пътници тръгнал от Враца, но поради наклона и собствената си тежест се движил по инерция до близката гара Моравица. Там обаче не могъл да спре. Отказали всички спирачки и машинистът не успял да задейства ръчната.

Неуправляемата машина прелетяла през гара Мездра и продължила към Плевен. Тогава било обявено извънредно положение. Дежурната бригада железничари успяла да осигури чист коридор за неуправляемия влак стрела. За щастие композицията успяла да спре в нанадолнището между гарите Струпец и Роман. Инфарктното пътуване за 12-те пътници и 6-има железничари се разминало без жертви и ранени. Бързият влак от Варна за София спрял извънредно и закарал пасажерите до Мездра в 22,00 ч. вечерта.

Авариралият влак бил изтеглен, за да му се направи оглед. Ревизор-вагоните от Враца, които са го проверили преди да потегли, са извикани на разпит в столицата. Най-вероятно дежурната бригада железничари, която предотвратила трагичен инцидент, ще бъде наградена.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).