Вижте какво слагат в майонезата у нас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
09:24 / 13.06.2016
7939
Стряскащи данни изнесоха от асоциация "Активни потребители". Шест марки майонеза от общо 16, предлагани в търговската мрежа, се правят без яйца. Това сочи изследването, направено по инициатива на асоциация "Активни потребители", съобщава Нова телевизия.

"Най-много ни стресира рецептата, която в България се използва за майонеза", заяви д-р Сергей Иванов.

"Оказа се, че в нашата има много други компоненти, като гума гуар, гума ксантан, различни консерванти, оцветители и огромно количество въглехидрати", обясни д-р Иванов.

В американския стандарт за майонеза например нямало никакви въглехидрати.

"Тук има само калории и нищожна хранителна плътност", заяви д-р Байкова.

По думите ѝ голяма част от Е-тата в майонезата са алергени.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Градушка колкото орех е ударила няколко български села!
И патриарх Даниил поиска да се забрани нестинарството, обяви риту...
Калин Вельов напуска поста си на заместник-министър на културата
Първи коментар на прокуратурата след безпрецедентната присъда на ...
Лекар предупреди: Болниците натрупват дългове за милиони!
Непълнолетен убиец: Съветвам момчетата да не правят такива работи...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).