Вижте какво ни връхлита до часове, почти всички са предупредени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:16 / 16.05.2023
82658
През нощта и утре въздушната маса над България ще е неустойчива. Облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, в планинските и югоизточните райони от страната - интензивни и придружени с гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са в широки граници, от 15° - 17° в Северозападна България до 22° - 24° на места в Южна. 

Над планините облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. По най-високите върхове ще превалява сняг. Ще духа умерен, по високите части - временно силен вятър от източната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.

По Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и с валежи от дъжд. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Жълт код и за валежи, и за силен вятър е в сила за цяла България без областите Варна, Добрич, Шумен и Силистра.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обявиха прогнозата за времето за следващите дни, по-добре не приб...
Рибари хванаха шаран шампион за Гинес
Тапата на АМ "Тракия" продължава, колите изчакват на място
Почина Петя Ставрева
Кошмарен трафик на някои от граничните пунктове
Специалисти от "Мама и аз": Президентът Радев е в дълбоко вътрешн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).