Версия за смъртта на Искрен в Брюксел: Самоубийство чрез обесване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
10:37 / 26.09.2019
3494
Българинът, чийто труп бе открит в гараж в посолството на Китай в Бюрксел, се е обесил. Това е станало ясно след разговор с прокуратурата в белгийската столица, обясни пред "Труд" белгийски журналист.

36-годишният Искрен Йорданов от Русе бе намерен мъртъв на 17 септември. Според прокуратурата на място била изпратена лаборатория на федералната полиция.

При огледа било установено, че нашенецът се е самоубил чрез обесване. От направената аутопсия и иззетите записи от камери за наблюдение от околните сгради било констатирано, че не е имало намеса на друго лице. Засега не се води допълнително разследване защо тялото е открито на територия на посолство.

Близките на Искрен обаче категорично отхвърлят, че той се е самоубил. Майката на 36-годишния мъж Елка Дочева обясни, че той живеел в Германия. Заминал за Брюксел на 13 септември, за да посети приятелката си.

“Последното, което каза е, че има страхотен проблем и не знае дали ще се оправи, дали ще може да се прибере. В последния ни разговор се оплака от страхотен проблем с някакви пакистанци", каза майка му Елка Йорданова. Според нея Искрен бил повикан от своята приятелка, която му казала, че е без пари, че е на улицата и трябва да се махне. “Той и предлага тя да отиде в Германия, но тя му казва, че няма пари за билет и той трябва да я вземе", разказа още майката. По-късно приятелката на Искрен давала противоречиви обяснения за последните дни на Искрен. От посолството ни в Брюксел обясниха, че белгийските и българските власти работят заедно по случая.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
За ужасна находка в козунак предупреди клиентка на верига магазин...
Да хванеш 120 кг шаран и да ти излезе солено
Проф. Рачев: Има лъч на надежда
Уникални кадри от нашето море
Министерството на финансите с новина за еврото
Христо Крушарски започна да инжектира в облаците натриев хлорид, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).