Вдигнаха пететажна сграда върху гараж

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
16:30 / 15.11.2017
28518
Пететажна сграда беше издигната върху гараж с площ от едва 20-ина квадратни метра. Уникалното чудо на строителството сe намира в търновския кв. "Зона Б" във Велико Търново. 

Строителството на странния обект започва преди десетина години, но дълго време е замразено заради съдебни дела около законността му, пише "Монитор". 

Сега обаче делата вече са приключили и предстои да бъде издаден Акт 16. Според живеещите в района собственикът предвиждал върху петте етажа да изгради магазини и офиси, които да дава под наем, и дори да "бодне" и едно кафене.

Това не е първият подобен строителен "шедьовър". Преди повече от десет години в друг търновски кв. "Колю Фичето" на цяла една улица беше станало модерно строителството тип мезонетче върху гараж. 

Върху най-малко десетина гаражчета от квартален тип, бяха издигнати "кокетни" двуетажни кооперацийки. Въпреки, че от общината тогава обявиха строителството за незаконно, апартаментчетата така и не бяха съборени, а само беше забранена появата на нови такива. 

Сега обаче, порочната практика от кв. "Колю Фичето" очевидно се е прехвърлила в другия край на града, в кв. "Зона Б". 

"Ами то както е тръгнало скоро сигурно ще започнат върху гаражите си да строят хотели и цели молове. А на нас в старата част на града не дават да си санираме къщите, защото били паметник на културата и сме щели да нарушим някакви си там техни правила и стандарти. Значи за едни може, а за други не. Това не говори добре за управляващите в града ни", клатят глави неодобрително старите търновци.

Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Кредитен консултант: Хората, които се замогват, търсят по-големи ...
Българинът с присадено сърце и бъбрек, покорил Килиманджаро, влиз...
Любо Ганев: Медиите и спортът ще са засегнатите от промените в ре...
Тагарев призна за SMS-и на Борисов
Порязаха някои пенсионери за Великден
Спешна помощ на плажа с джетове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).