Важно съобщение от голяма хранителна верига, блокират продажбата на продукт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:20 / 22.11.2022
144718
В следствие на резултатите от проучване на Българската национална асоциация "Активни потребители“, Billa България блокира от продажба продукта бяло саламурено сирене "Маклер – Даная“ – пълномаслено, произведено от "Маклер Комерс“ ЕООД, с рег. номер BG1712050 EO.

Налични количества от продукта са предоставени за лабораторен анализ в референтната за мляко и млени продукти, държавна лаборатория. Продуктът ще бъде изследван за съответствие на показателите в обхвата на Наредба за специални изисквания към млечните продукти, приета с ПМС № 260 от 29.07.2021г.

След като излязат резултатите от лабораторните анализи, в случай на установяване на несъответствие с изискванията на Наредбата, Billa България ще вземе решение дали и при какви условия да продължи партньорството си с производителя.

С цел да защити интереса на своите клиенти, Billa България ще извърши лабораторни анализи на всички сирена под собствена марка, по смисъла на Наредба за специални изисквания към млечните продукти.

Припомняме, че в изследването на "Активни потребители“ зa aнaлиз нa нeмлeчни мaзнини ca пoдбpaни 6 пpoдyĸтa и пoлoжитeлнa зa тaĸивa ce oĸaзa eдин oт тяx. 43% cъдъpжaниe нa нeмлeчни мaзнини ce oтĸpивaт в мapĸa пpoдaвaнa нeoпaĸoвaнa в мaгaзин нa Биллa пoд имeтo "Дaнaя“. Имитиpaщият пpoдyĸт ce пpeдлaгa нa cĸaндaлнaтa цeнa oт 20,90 лeвa нa ĸилoгpaм.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).