Валери Симеонов отива на съд за обида

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:23 / 12.07.2019
3688
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) счита за недопустимо изказването на Валери Симеонов пред журналисти в Народното събрание вчера, 11 юли 2019 г., в което собствениците на заведения са наречени "разбойници, които чрез разбойничество са натрупали една пещера богатства", "група нарушители", "забогатяващи от здравето на хората". Това заявиха от браншовата организация в своя позиция.

"Искаме да подчертаем, че нашият бизнес не нарушава закона и ние не увреждаме с него здравето на хората и подобни квалификации можем да окачествим като абсурдни и обидни. Да се представя като "разбойничество“ легитимното и законно регламентирано сдружаване на представители на дребния бизнес, чиято цел е открит диалог с институциите, е недопустимо“, се казва още в текста.

Конкретните обиди, отправени срещу председателя на БАЗ г-н Ричард Албегов са поредния пример за това, че г-н Симеонов очевидно не приема гражданския диалог като естествена и необходима част от функционирането на всяко демократично общество, посочват още от асоциацията, цитирани от Блиц.

Затова, БАЗ като неправителствена организация и нейният председател в лично качество ще заведат дело за обида срещу г-н Валери Симеонов.

Българската асоциация на заведенията беше създадена през 2018 г. като асоциация на представители на дребния бизнес, за които своеволията на тогавашния вицепремиер и неговите акции срещу заведенията в морските ни курорти доведоха до сериозни финансови загуби.

Такива загуби в много по-голям размер очакваме и от новоприетия по инициатива на Симеонов закон за шума, който ще доведе до срив не само на приходите от заведенията, но и на всички туристически услуги, включително и на хотелиерството, се казва в позицията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цветница е! Хиляди българи празнуват днес
Нови изисквания за ресторантите
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).