ВМРО-НИЕ с граждански протести, ако ЕВН не оттегли искането за увеличение на цената на тока

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
12:19 / 28.02.2011
3045
От самото си идване в България ЕВН е извършило недостатъчно инвестиции, въпреки няколкократното увеличение цената на тока през тези години и въвеждане на нови такси, казват от партия ВМРО-НИЕ. От там припомнят също, че енергоразпределителните дружества в България съгласно договорите си имат гарантирана печалба у нас по-висока от средната европейска такава. Във връзка с това би следвало ЕВН да намалят, а не да увеличават цената на тока. ПП ВМРО - НИЕ чрез председателя си Петко Атанасов е внесло сигнал в главна прокуратура за пълна проверка на електроразпределителните дружества.

Наивно звучи мотивировката за исканото 5 % увеличение, за да се направят инвестиции, тъй като до момента сме свидетели, че ЕВН не е направило никакви сериозни инвестиции, а и такива не са и вменени по договор. Да считаме ли, че ЕВН признава, че до момента не е направило никакви такива, а единствено желае да запази високия си ръст на печалба? - питат още от партията.

Препоръчваме вместо да иска увеличение на тока, ЕВН да прекрати незабавно арогантната си рекламна кампания, заливаща ни от телевизията, вестници и билбордове, която намираме за абсолютно неуместна при условие, че така или иначе няма от кое друго ЕРП да ползваме ток.

За пореден път ПП ВМРО - НИЕ призовава да се разсекретят приватизационните договори на ЕРП-тата и ако това отново не се случи, ще считаме, че държавата и ДКВЕР са съучастници на безогледното ограбване на българския народ и адвокати на ЕРП-тата.

ПП ВМРО - НИЕ заявява, че ще призове за граждански протести и ще блокира всички административни сгради на ЕВН в Южна България, ако електроразпределителното дружество не оттегли искането си за 5% увеличение на тока от юли месец или, ако ДКВЕР одобри исканото увеличение и ще призове за всенародна акция "НЕ ПЛАЩАЙТЕ".

Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
В тази билка има калий, калций, желязо, манган, магнезий и цинк, ...
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за проблеми при издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).