ВМА с поредно признание за битката с COVID-19

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:21 / 28.04.2022
1801
Военномедицинска академия (ВМА) получи поредно признание за активното си участие, проя вен висок професионализъм и всеотдайност при посрещането и преодоляването на пандемията от COVID-19.

Отличието от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи бе връчено на Валентина Цекова, главна медицинска сестра на ВМА, по време на ежегодната церемония по случай 12-и май – Международен ден на сестринството.

Сред най-добрите професионалисти по здравни грижи в България са и Росица Кръстева – старша медицинска сестра на Първа клиника по инфекциозни болести – звено, което повече от две години се грижи за пациенти с коронавирус, и старшина Десислава Стоева – старша медицинска сестра на Мултипрофилно спешно отделение, която бе сред първите екипи на временния ваксинационен център на ВМА, в който до момента са поставени над 150 000 дози от ваксините срещу COVID-19.

Благодарни сме за високата оценка на съсловието. Тук е моментът да изкажа признателност към всички, които не само сега, но и през годините, чрез съвместните ни действия, са допринесли за авторитета и лидерските позиции на ВМА. Колеги, благодаря Ви за отговорното поведение, достойно за уважение! Бъдете здрави, пожела Валентина Цекова.

От началото на пандемията до момента екипите на ВМА участват активно в битката с вируса. Хиляди са пациентите с коронавирус, преминали през многопрофилните болници, част от структурата на ВМА – предимно среднотежки и тежки случаи. Винаги сме подхождали към отделните пациенти индивидуално и по утвърдени научно обосновани терапевтични схеми. А зад добрите успехи в лечението стои огромният труд на всички екипи, дисциплината и добрата организация при осигуряването на диагностично-лечебния процес.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
НИМХ публикува официалната прогноза за празниците
Лоша новина за абсолютно всички шофьори у нас
Наши бизнесмени: Работните си места ще загубят хиляди служители
Вижте с какви заплати в бруто "Кауфланд" примамва служители
Кметът на Пазарджик остава кмет
Изключително рядко природно явление е предизвикало мощната градуш...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).