В София е страшно! Градушка удари столицата, порой заля улиците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:47 / 03.07.2019
10383
Градушка е пробила покривите на автобусните спирки в село Владо Тричков. В момента цялото движение в района е спряно. Колите са отбили от пътя, а минувачите гледат къде могат да се скрият от разразилата се стихия, която може да надупчи ламарините на возилата.  

"Стоянките на рейсовете не се ремонтирани от дълго време. И една такава градушка ще повреди доста от тях. Дано само да няма ранени хора", съобщава stolica.bg, позовавайки се на пътници, които търсеха под кое дърво да се спасят от появилата се буря.

В близкото село Свидня положението също е страшно. Небето изведнъж е притъмняло и е започнал да се лее дъжд. Видимостта в района е около 300 метра, губи се и сигналът на сателитните телевизии.

На места в София също започна да вали дъжд силен дъжд. За броени минути булевардите се превърнаха в реки. Заради наводнените улици на много места се образуваха задръствания. 

В "Горубляне" също е валяла градушка. Едри ледени топчета се изсипват над квартала поне от 15-ина минути. В "Студентски град" също е паднал град. На Ботевградско шосе, в района на кв. "Враждебна", е паднало дърво, а в село Кривина, пък е пламнало дърво. Най-вероятно пожарът е предизвикан от мълния.

Припомняме, че синоптиците предупредиха, че още днес времето ще започне да се разваля, с умерен вятър от северозапад през нощта ще прониква хладен въздух. Над Северна България и планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Фермер: Положението е наистина смазващо!
Край с евтините картофи
Проф. Рачев: Времето по празниците ще е динамично, трудно ще се п...
Защо се налага да доплащаме за уж безплатните лекарства?
Велики вторник е - ден за поука
Не забравяйте чадърите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).