В Хасково арестуваха мъж, издирван за съучастие в убийство на бизнесмен в Атина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:14 / 29.07.2019
9458
33-годишен хасковлия е задържан за убийство в Гърция. Това съобщиха днес на нарочен брифинг шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Ангел Цанков и зам.-окръжният прокурор на Хасково Делчо Лавчев. Те поясниха, че арестът е извършен на 26 юли 2019 година при специализирана операция. Обясниха, че престъплението е извършено в края на 31 октомври 2018 година. Тогава беше разстрелян в колата си 46-годишният гръцко-австрийски бизнесмен Янис Макрис в Атина, собственик на фирма за охрана.

По-късно, в началото на април 2019 година беше задържан 31-годишният хасковлия Серафим Райчев, а брат му Милен Райчев бе обявен за общодържавно издирване като съучастник в извършването на престъплението. От прокуратурата са внесли в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Милен.

Окръжният съд в Хасково ще заседава по делото по-късно през деня. "Ако съдът уважи искането за налагане на най-тежката мярка "задържане под стража", в 7-дневен срок следва същинското делото за разглеждане на делото за екстрадиция", обясни прокурор Лавчев.

"Операцията срещу 33-годишния заподозрян е извършена в жилище, като при извършването й е била избегната опасността да пострадат случайни лица. Арестуваният не е оказал съпротива", допълни Цанков.

Българинът е смятан за съизвършител на убийство през октомври миналата година, което е било извършено в южната ни съседка. Държавното обвинение е постановило 72-часов срок за задържане, а днес следобед Окръжният съд в Хасково ще заседава по искането на мярка за неотклонение "задържане под стража" преди гледането на делото за екстрадиция по същество.

Янис бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие Глифада на 31 октомври. Полицията смята, че става дума за поръчково убийство, наредено от неизвестна фигура от подземния свят. Кадри от шокиращото убийство бяха разпространени в гръцките медии. На тях се вижда как мъж с бейзболна шапка стреля с пистолет през страничното стъкло на колата на бизнесмена. Вижда се и опитът на Макрис да избяга от колата, докато убиецът продължава да стреля. Накрая той умира на място.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери, представящи се за известна българска куриерска фирма, изм...
Проф. Кантарджиев: Ако детето е било в контакт със заразен с кокл...
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).