Уволниха учителка, обиждала деца с "цървул" и "келеш"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
12:48 / 07.06.2016
5742
Учителка от пазарджишко училище е била уволнена заради обидни думи по адрес на децата. Наричала ги "келеш" и "цървул" и родителите подали жалби срещу преподавателката. 

Това стана ясно от дело в местния Окръжен съд, където изгонената обжалва наказанието си, но магистратите отказаха да уважат молбата й и я осъдиха да заплати 300 лв. разноски на Начално училище" Васил Друмев", където работила.

Първата случка се разиграла на 19 март м.г. в едни от четвъртите класове в школото, където се провеждала самостоятелна работа. Учителката забелязала, че едно от момичетата има листове с решени задачи и го обвинила, че преписва. Тъй като се държала грубо с детето, то цяла седмица ходило разплакано и травмирано на училище и родителите се оплакали. 

От Комисията за предотвратяване и противодействие на училищния тормоз между ученици, родители и учители приели, че с действията си преподавателката е нарушила трудовата дисциплина, като е уронила публично честта и достойнството на ученичката. 

Втората случка за обидно държане спрямо ученици се разиграла същия ден, но в коридора, където двама ученици играели с телефоните си, като се смеели и говорели на висок глас. Учителката, минавайки покрай тях се спряла и отправила към тях репликите "Келеш" и "Цървул". 

Буквално думите на образователката били "Ти си най-големият цървул, който познавам в това училище, заедно с оня келеш..." и назовала името и на другия третокласник. 

Тъй като децата не знаели какво означава думата "келеш", потърсили значението й в интернет, оплакали се на класната си, а тя пък предала за случилото се на директорката на учебното заведение. 

Обидните квалификации стигнали до ушите и на родителите на двете момчета, които подали жалба до училищното ръководство и до образователния инспекторат в града и директорката на школото наказала въпросната просветителка с "предупреждение за уволнение", а по-късно последвало и освобождаване от работа. 

И Районният съд в Пазарджик, и Окръжният обаче отхвърлиха претенциите на уволнената като неоснователни и потвърдиха санкциите за непристойното й поведение.


Източник: Агенция "Монитор"

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
Асен Агов: Войната е до нас, заложено е бъдещето на Европа
Нойзи: Чалгата се индустриализира и успя да зарази като "червен в...
Вижте кои пътища ще са отворени и кои затворени, преди да тръгнет...
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).