Уволненият шеф на "Ел Би Булгарикум" бил заплашен с полиция, ако не напусне незабавно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:52 / 22.02.2023
3033
Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" е освободен от длъжност след получена редица сигнали за нарушения. Решението е взето на заседание на Съвет на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК), съобщиха от пресцентъра ѝ. 

Постъпила е информация, че веднага след избирането му на поста, Николай Маринов закупува моторни превозни средства. В сигнала се твърди, че избраната фирма не е оторизиран дилър и сумата за превозните средства е силно завишена.

Малко след встъпването му в длъжност, "Ел Би Булгарикум" започва да закупува суровина от фирма, която е регистрирана през месец декември 2022 г. Има индикации, че цената, на която доставятмлякото, е силно завишена.

Дългогодишни работници от производствената база във Видин подават сигнал в ДКК, че качеството на суровината е значително занижено. Отделно, най-вероятно за да се генерират по-големи доставки от фирмата-доставчик, "Ел Би Булгарикум" се презапасява с готова продукция, която трудно може да бъде пласирана преди да изтече срокът ѝ на годност.

ДКК е назначила проверка по всички сигнали, която е възпрепятствана с редица молби за отлагане във времето и не предоставяне на документи. В тази връзка, на Съвет на директорите на ДКК е взето решение за освобождаване на изпълнителния директор и е разпоредено стартирането на проверка.

От Държавната консолидационна компания заявяват, че при сигнали за подобни нередности ще се вземат категорични мерки.

Маринов отговори на взетото решение.

"Бяхме освободени без всякакви мотиви. Бях уведомен от изпълнителния директор на ДКК, че съм освободен от длъжност и трябва незабавно да напусна офиса си - иначе ще извика полиция". Това заяви той в студиото на bTV Новините.

По-рано "Ел Би Булгарикум" обяви, че ще намали цените на млечните продукти с 30%.

"Засегнали сме лични интереси, включително и тези на министъра и на ДКК. Действително намалихме цените в нашите фирмени магазини след моя заповед, след преговори с търговските вериги. За три месеца постигнахме икономии, за да постигнем това намаление. През последния месец има натиск от изпълнителния директора на ДКК Венцислав Димитров със санкцията на министър Стоянов", посочи той.

От пресцентъра на министерството на икономиката са заявили за bTV, че коментар по казуса може да има единствено от ДКК.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).