Увеличават цената на цигарите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
09:36 / 29.08.2019
8594
Удрят цигарите в цената – от 10 до 40 стотинки, заради новия бандерол. След серия от поскъпване на най-масовите марки цигари у нас от май насам, предимно с 10-20 стотинки, през юли и август някои от тютюневите компании вдигнаха с още толкова цените.

Повод за увеличението на цените от май насам е смяната на бандерола на тютюневите изделия, пише "Труд". От средата на 2019 г. всяка кутия цигари в Европейския съюз трябва има уникален сериен номер, по който ще може да се проследява целият й път от производителя през дистрибутора до търговския обект, от който клиентът я е купил. Според експерти обаче увеличението на цените на цигарите не се дължи до голяма на степен на промените в бандерола, а на ценовата политика на всяка компания.

Върху новите бандероли на цигарените кутии вече няма да бъде изписвана крайната цена на продукта. Стойността трябва да бъде слагана върху самата кутия, с изключение на пурите и пуретите.

От 1 януари 2018 г. в сила влезе по-висок акциз за цигарите, който покачи цените на най-масовите марки на пазара с 20 стотинки.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Почивай в мир! Само на 54 години той ни напусна внезапно
Ето ги големите печеливши, които работят в Деня на труда и не иск...
Eurostat: Българите работят най-малко допълнителни часове
Неприятна изненада утре
Епидемиолог обясни защо ваксината против коклюш е изключително ва...
Най-после намалиха една цена!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).