Учителят Тео: Едно дете, за да бъде успешно, трябва да прочете 1000 книги и да набляга на точните науки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:55 / 30.06.2023
1466
Физикът Теодосий Теодосиев запозна учениците от Английска езикова гимназия "Гео Милев" в Бургас с теорията за свободния човек, изкуствения интелект и бъдещето. По думи на "Златния учител на България" едно дете, за да бъде успешно след време, трябва до 9-и клас да прочете 1000 книги по 600 страници едната, както и да набляга на точните науки:

"Четене, много четене. Започва се с 20 000, после 50 000, 60 000 думи. Познавам такива хора, да. Има такива млади хора, които все още се развиват по този начин. Само така ще можете да натрупате знанията, за да застанем всички на едно ниво с изкуствения интелект", каза той цитиран от БНР. 

Златният учител на България - Теодосий Теодосиев посъветва учениците да тръгнат по трудния път, за да могат в края, да получат голямата награда.

На лекцията присъства и областният управител проф. д-р Мария Нейкова, която връчи на Теодосий Теодосиев почетно отличие. 

Други гости на отворената лекция на Теодосий Теодосиев бяха директорът на Немската гимназия в Бургас - Антоанета Христова, началникът на Регионално управление по образованието - Петя Петрова, както и родители и учители от английската гимназия. 

По думи на директорката на учебното заведение - Жаклин Нейчева, срещата с учениците е била полезна за тях не само относно физиката:

"Той успя да събуди интереса им към изключително много теми и това означава, че днес беше даден шанс на нашите възпитаници да събудят своите мозъци за нови знания. Да почерпят от опита на един легендарен учител."

Според директора на Английската гимназия в Бургас, предстоят още образователни инициативи и проекти, както и повече срещи със "Златния учител на България."

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
След тежкия инцидент: Пробите за алкохол и наркотици на шофьора с...
Търсещ работа по морето срина алчните ни бизнесмени
Военен камион се заби в бус с 20 души в аварийната лента на АМ "Т...
Очевидец: Удареният пешеходец изхвърча и падна в дерето, а върху ...
НИМХ публикува най-актуалната прогноза за следващите дни
Някои търговци спират да издават хартиени касови бележки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).