Ученици и учители негодуват от липсата на срочна ваканция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
14:30 / 29.01.2012
3528
Тази година първият учебен срок свършва на 6 февруари - понеделник, а вторият започва още на следващия ден. Ученици и учители негодуват срещу решението на министерството на образованието да ги остави без ваканция.

Основният птоблем идва от това, че в понеделник децата трябва да са до седем часа вечерта на училище, а във вторник да бъдат от 7 сутринта. Рязката промяна създава излишен стрес, според специалистите. И учители и ученици са на мнение, че преходът е трябвало да се случи със съботата и неделята преди това. Децата няма да могат бързо да привикнат към ранното ставане, а учителите няма да могат да подготвят вeчерта материала, който трябва да предадат сутринта.

Между двата срока се провежда и педагогически съвет, нанасят се срочните оценки в бележниците на учениците, което изисква време. За учителите решението е толкова абсурдно, че подозират, че в министерството са гледали миналогодишния календар, когато 7-ми февруари беше понеделник.

От министерството обясниха, че се ръководят от броя учебни дни, които закона постановява за всеки срок. От ведомството акцентират на новата зимна ваканция в края на февруари, която позволява равномерно редуване на почивка и натоварване.


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Борисов осъди стрелбата над словашкия премиер Роберт Фицо
Свлачище на Прохода на Републиката затруднява движението
Дори опитен шофьор, може да пропусне този специфичен звук
Правителството реши: 39 млн. лева за заплати в университетите
Третото издание на DigitalK&A1 Awards отличи топ 3 на технологичн...
Спипаха бракониер, той: Разхождам се въоръжен заради мигранти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).